Weidenfeller Dortmundból vonulna vissza

2014. September 6. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Roman Weidenfeller
Roman Weidenfeller a Kaiserslauternben kezdte karrierjét, de fiatal korában még nem kapott kezdő helyet, három szezon alatt mindössze hat bajnokin lépett pályára. 2002-ben igazolt a Borussia Dortmundhoz, az akkor még mindig csak 22 éves kapus fokozatosan játszotta be magát a kezdőbe. Az utóbbi időben már kirobbanthatatlan volt a dortmundi kapuból, teljesítményével kiérdemelte a címeres mezt is, amelyet eddig háromszor húzhatott magára.

 

A 34 éves kapus most úgy érzi, hogy még képes évekig megbízhatóan teljesíteni a Borussia kapujában, jelenlegi szerződése 2016-ig köti Dortmundba. A csapattal két bajnoki címet és kupatrófeát is elhódító kapus a nyáron világbajnoki címet elhódító német keret tagja volt.

“Soha semmiről sem lehet kijelenteni, hogy soha. A fociban nincs lehetetlen. Szeretnék még néhány évet játszani, méghozzá ebben a klubban. Erről nyilván megvan az egyesület véleménye is, de én azt remélem, hogy Dortmundból vonulhatok majd vissza” – jelentette ki Weidenfeller, aki hozzátette, hogy megélt pár rossz időszakot is Dortmundban, ezért örülne neki, ha a csapat aranykorszakából még néhány évig kivehetné a részét.

A 8. helyezett Borussia Dortmund a német bajnokság következő fordulójában a 14. Freiburgot látja vendégül: a hazai győzelem oddsa 1.25, a döntetlenre 6.00, a vendégek sikerére 10.00 a szorzó. A két gárda elmúlt tíz összecsapásából kilencet nyert meg a Borussia Dortmund, és csak egyet a Freiburg.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply