Gera nem játszhat

2014. September 6. Saturday in Hírek, Magyar válogatott

Gera Zoltán, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya kisebb sérülés miatt nem léphet pályára vasárnap az északírek elleni 18 órakor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Pintér Attila szövetségi kapitány szombati sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Ferencváros támadója, aki két év után, hazai környezetben térhetett volna vissza a nemzeti csapatba, az egyik edzésen szenvedett kisebb sérülést, amely nem túl komoly ugyan, de “ha ma kellene játszania, akkor nem tudna”. Hozzátette, mivel a mérkőzésre délig kellett húsz futballistát benevezni, így a 35 éves játékos nem került be.

“A legjobbat reméljük, de a legnehezebbre számítunk” – nyilatkozta a szakember hozzátéve, hogy a fejében összeállt a kezdőcsapat. A tréner elmondta, nagyon nehéz találkozóra számít, az északírek keretében ugyanis hét olyan futballista van, aki az angol Premier League-ben szerepel, ráadásul ez a gárda a világbajnokság előtt megnehezítette a vb-n egyaránt nyolcaddöntőbe jutott chileiek és uruguayiak dolgát is, előbbitől 2-0-ra, utóbbitól pedig csak 1-0-ra kapott ki.

Pintér Attila arra kéri a szurkolókat, türelmesek legyenek a csapattal és adott esetben a nehéz pillanatokban is bíztassák az együttest, mert akkor gyorsabban átvészelik ezeket az időszakokat.

A válogatottságot lemondó Szalai Ádám ügyéről konkrétan nem beszélt a szakvezető, ugyanakkor három pontban sorolta fel azokat a követelményeket, amelyek elengedhetetlenek a nemzeti csapatban. Mint azt elmondta, azokat hívják meg, akik illenek a kialakított játékrendszerekbe, a játékosoknak minél több tétmérkőzésen kell pályára lépniük, illetve az “emberi minőségüknek megfelelőnek kell lennie, akár a játéktudás rovására is”.

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya elmondta, a gárda ideális körülmények között készülhetett a találkozóra, a héten sikerült minden elképzelést megvalósítani és azt reméli, egy szép győzelemmel kezdi majd a csapat a selejtezősorozatot.

“Természetesen győzelemmel akarunk rajtolni, egy ilyen sorozatban nagyon fontos, hogy hozzuk a hazai mérkőzéseket, ha ott akarunk lenni a végelszámolásnál, teljesen mindegy ki ellen lépünk pályára” – nyilatkozta a Dinamo Moszkva szélsője, aki nem kívánt foglalkozni a Szalai-üggyel, mondván ennek “nincs itt az ideje”.

Dzsudzsák szerint egy rendkívül fegyelmezett, elsősorban védekezésre összpontosító riválissal kerülnek majd szembe a Groupama Arénában. Úgy vélte, az fog dönteni, hogy a támadó harmadban, illetve a befejezéseknél mennyire lesznek pontosak.

A találkozót vasárnap 18 órától rendezik a Ferencváros augusztusban átadott új stadionjában, a Groupama Arénában, amelyben telt ház, 22 ezer néző lesz.

sgg \ sgj \ gfp

MTI 2014. szeptember 6., szombat 17:15

Related Articles

Leave a Reply