Spanyol csatárt igazolt az MTK

2014. August 7. Thursday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az NB I-es idényt két győzelemmel kezdő MTK labdarúgócsapata szerződtette a spanyol harmadosztályból a Sociedad Deportiva Logronés 23 éves csatárát, Sergio Fernandez Tamayót.
Garami József

Garami József úgy látta, Tamayo segítségére lehet csapatának.

Az MTK remekül kezdte a szezont, hiszen előbb simán, 4-0-ra verte idegenben a Pécset, majd egy hajrában lőtt góllal 1-0-ra legyőzte a címvédő Debrecent is, így két forduló után hat ponttal áll. A két meccsen öt gólt lőtt az MTK, így gondolhatnánk, hogy nincs szüksége a támadósornak erősítésre, a kék-fehérek azonban a héten szerződtettek egy csatárt, Sergio Fernandez Tamayót. A 23 éves spanyol játékos két évre írt alá Garami József együtteséhez. A Sociedad Deportiva Logronés csapatától érkezett, amely a spanyol harmadosztályban szerepel.

Tamayo a csatársorban mindkét oldalon és középen is bevethető, a felkészülési meccseken gólokkal bizonyította, hogy erőssége lehet az MTK-nak.

“Remekül képzett játékosok alkotják a csapatot, a társaság sokkal többre hivatott, mint ahogy azt a tavalyi bajnoki helyezésük mutatja. Elsősorban segíteni szeretném az MTK-t, és azt ígérem, hogy ezért a célért minden lehetséges eszközzel harcolni fogok. Nagyon kemény munkát fogok végezni” – fogalmazott Sergio Fernandez Tamayo, aki egyetemi tanulmányai miatt érkezett Magyarországra, és ha már itt járt, szerencsét próbál profi focistaként is.

Ami a csapat sérültjeit illeti, Torghelle Sándor továbbra sem vethető be, a combfeszítő izmát fájlaló csatárt a héten ultrahanggal vizsgálják meg. A régóta sérült Baki Ákost már átvette a gyógytornász és a rehabilitációs edző, velük készül. Csiki Norbert is maródi még, megkezdte ugyan az edzéseket, de sérülése makacsnak bizonyul. Vass Patrik néhány napja esett át egy kontrollvizsgálaton, lassan elkezdheti a rehabilitációt, Halmai Ramon viszont felépült, így újra a csapattal együtt edz.

Az MTK pénteken ahhoz a Pakshoz látogat, amely ugyancsak két győzelemmel kezdte a szezont, a hazaiak sikerére 2.80 az odds, a döntetlenre 3.20, a vendég MTK győzelmére pedig 2.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply