Sorozatban negyedszer nyert a Paks

2014. May 17. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Sorozatban negyedik győzelmét aratta az NB I-ben a Paks labdarúgócsapata, amely az OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján 4-0-ra nyert hazai környezetben a Pápa ellen.

 

A vendégek – akik a mérkőzés nagyobb részében emberhátrányban futballoztak – egymás után ötödik bajnokijukon szenvedtek vereséget, a Paks pedig sorozatban ötödik meccsét játszotta le kapott gól nélkül.

OTP Bank Liga, 29. forduló:

MVM Paks-Lombard Pápa Termál FC 4-0 (1-0)

Paks, 900 néző, v: Vad II
gólszerzők: Könyves (39.), Bartha (49.), Simon A. (80.), Heffler T. (85.)
kiállítva: Kulcsár K. (Pápa, 28.)
sárga lap: Heffler T. (55.), illetve Jagodics (84.)

  • Paks: Molnár – Heffler T., Fiola, Kovács G., Szabó J. – Kecskés (Nagy R., 69.), Bori, Windecker, Könyves (Kulcsár D., 64.), Bartha (Báló, 81.) – Simon A.
  • Pápa: Szűcs – Nagy S., Sekour, Jagodics, Német M. – Eszlátyi (Maric, 71.), Présinger, Kulcsár K., Király (Horváth R., 23.) – Kenesei, Orosz (Venczel, 84.)

Az első pillanatoktól kezdve magához ragadta a kezdeményezést a Paks, a pápaiak túlnyomó részt a védekezéssel voltak elfoglalva, legfeljebb az esetleges kontratámadásokban bízhattak. A vendégek az első félóra végén megfogyatkoztak, nem sokkal ezután meg is szerezte a vezetést a hazai gárda, amely akár többgólos előnnyel is vonulhatott volna a szünetre, de a helyzeteiből csak egyet sikerült gólra váltania.

A fordulás után Bartha László egyéni akciójának eredményeként megduplázta előnyét a Paks, s ezzel gyakorlatilag el is döntötte a három pont sorsát. A hajrában még a 200. NB I-es találkozóján szereplő Simon Attila, valamint Heffler Tibor is eredményes volt, fölényessé téve ezzel a paksiak sikerét.

skt \ spi \ pmg

MTI 2014. május 17., szombat 18:05

Related Articles

Leave a Reply