A skótok nem tartanak a németektől

2014. September 1. Monday in Egyéb, Hírek

James Morrison

James Morrisonék nincsenek könnyű csoportban.

Nem tart a világbajnok német labdarúgó-válogatottól Skócia, állítja Gordon Strachan, az észak-európaiak szövetségi kapitánya.

 

Fontos Európa-bajnoki-selejtező vár Skóciára jövő hét vasárnap, azaz szeptember 7-én, de nem lesz könnyű dolga, hiszen a világbajnok Németországot látja vendégül. Amíg azonban Joachim Löw szövetségi kapitány együttese hétköznap is játszik egy meccset, addig a skótok “pihennek”.

Skócia egyébként meglepően jó formában van, hiszen legutóbbi hat mérkőzésen – tét- és barátságos találkozók vegyesen – négy győzelmet és két döntetlent ért el. A Strachan-csapat majd Dortmundban lép pályára, de a kapitány szerint kellő önbizalommal.

“2Mindig vannak negatív részei egy mérkőzésnek, jelen esetünkben az, hogy ellenfelünk a világbajnok, a nagyon erős Németország lesz” – mondta a skót. “Viszont, ahogy minden meccsnek vannak negatívumai, úgy pozitív dolgokat is felfedezhetünk. Keményen és jól dolgozunk csapatként. A játékosok mellett a szakmai stáb tagjai sincsenek megrémülve, annak ellenére, hogy tudjuk, milyen kemény feladat vár ránk. Sok nagy meccs áll már mögöttünk az elmúlt két esztendőben.”

Strachan szerint teljesen normális, ha egy játékos kicsit izgul egy mérkőzés előtt, de tudja, hogy amikor a keret tagjai leszállnak a stadion előtt a buszról, már mindenkibe visszatér a magabiztosság.

A nationalelfre még vár egy barátságos mérkőzés, ráadásul éppen a vb-n ezüstérmes argentinok ellen. A dél-amerikaiak csak hosszabbítást követően maradtak alul a Löw-csapattal szemben, és ha most tétnélküli meccsen is találkoznak, de visszavághatnak a Brazíliában elszenvedett vereségért.

Németország győzelmét 1.90 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.50, az argentinok sikerére pedig 4.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply