Ricardo Carvalho visszatért a válogatottba

2014. October 4. Saturday in Egyéb, Hírek

Ricardo Carvalho
Nem kis meglepetésre Ricardo Carvalho is meghívót kapott a portugál labdarúgó-válogatottba a soron következő, Franciaország és Dánia elleni Európa-bajnoki selejtezőkre.

 

A portugál válogatott borzasztóan kezdte az Eb-selejtező sorozatot, miután rögtön az első fordulóban kikapott Albániától. Több sem kellett a szövetség vezetőinek, azonnal menesztették Paulo Bento szövetségi kapitányt, akinek a helyére Fernando Santost nevezték ki. Az 59 éves szakember most kihirdette első keretét a portugál válogatott élén. Máris szolgált egy meglepetéssel, hiszen behívta a keretbe a Monaco 36 éves védőjét, Ricardo Carvalhót, aki még 2011-ben lemondta a válogatottságot, de az újdonsült szövetségi kapitány rávette a folytatásra.

A Monaco vasárnap a francia bajnokságban a PSG otthonában játszik rangadót, a párizsiak győzelmére 1.44 az odds, a döntetlenre 4.20, a Monaco sikerére pedig 7.50 a szorzó.

A brazíliai világbajnokságon még a görög válogatottat irányító szakember a tapasztalt futballisták közül Tiago Mendest és Dannyt is beválogatta, de valószínűleg a kevésbé rutinosak is megkapják majd a lehetőséget. A most meghívott játékosok közül José Fonte, Cédric Soares, Ivo Pinto, Adrien Silva és Joao Mário sem lépett még pályára a portugál A-válogatottban.

A portugál nemzeti együttes október 11-én a franciákkal vív felkészülési meccset, míg három nappal később a dánokhoz látogat Eb-selejtezőn.

A portugál válogatott kerete:

  • Kapusok: Anthony Lopes (Lyon), Rui Patrício (Sporting CP), Beto (Sevilla)
  • Védők: Bruno Alves (Fenerbahce), Cédric Soares (Sporting CP), Eliseu (Benfica), Fábio Coentrao (Real Madrid), Ivo Pinto (Dinamo Zagreb), José Fonte (Southampton), Pepe (Real Madrid), Ricardo Carvalho (Monaco), Antunes (Málaga)
  • Középpályások: Adrien Silva (Sporting CP), André Gomes (Valencia), Joao Moutinho (Monaco), Joao Mário (Sporting CP), Tiago (Atlético Madrid), William Carvalho (Sporting CP)
  • Támadók: Vieirinha (Wolfsburg), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Danny (Zenit), Éder (Braga), Nani (Sporting CP), Ricardo Quaresma (Porto)

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply