Ranieri megkönnyebbült

2013. November 26. Tuesday in Foci tippek, Francia Ligue 1., Hírek

Közel egy hónap elteltével nyert ismét tétmérkőzést a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Monaco együttese.
Claudio Ranieri

Ranieri örül a sikerélménynek, régen volt benne része csapatának.

A csapat az október 27-i, Lyon elleni 2-1-es siker óta zuhanórepülésben volt: előbb kiesett a Ligakupa legjobb 32-es mezőnyéből (a szintén első osztályú Reims 1-0-ra verte), majd Lille-ben szenvedett 2-0-s vereséget, végül két hete hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el az Evian TG ellen.

Vasárnap aztán megtört a jég, a Monaco idegenben, Nantes-ban nyert 1-0-ra, a mindent eldöntő gólt a 70. percben a marokkói középpályás, Mounir Obbadi szerezte.

“Nagyon fontos volt számunkra, hogy ezen a bajnokin nyerjünk, de nem csupán azért, mert a vetélytársak közül a Paris Saint-Germain és a Lille is győzni tudott. Miután három tétmérkőzés óta nyeretlenek voltunk, ráadásul nem is futballoztunk jó, kellett egy kis sikerélmény” – nyilatkozta Claudio Ranieri.

A Monaco edzője azt mondta, ezen a mérkőzésen végre ismét a régi erényeit csillogtatta a csapat: sokat járatták a labdát a játékosok, rá tudták erőltetni akaratukat az ellenfélre, sok helyzetet dolgoztak ki, de sajnos csak egy gólt értek el.

A vendégeknél egyetlen csalódott játékos volt, a kolumbiai csatár Radamel Falcao, aki nehezen fogadta el, hogy edzője a 63. percben lecserélte.

“Nem akartam semmilyen plusz kockázatot vállalni. Falcao a meccs előtt már kisebb combfájdalomra panaszkodott, ezért döntöttem így. Teljesen normális reakció a részéről a csalódottság, de mondtam neki, nem akartam, hogy megsérüljön” – tette hozzá Ranieri.

Falcaónak szombatig kell meggyógyulnia, akkor lép pályára ismét a Monaco, amely a Rennes csapatát fogadja. A hazaiak győzelmére 1.50 az odds, a döntetlenre 4.00, míg a 11. helyen álló vendégek idegenbeli sikerére 7.00 szorzóval lehet fogadni.

A Monaco 14 forduló után a bajnokság 3. helyén áll, hátránya egy pont Lille, és öt a listavezető PSG mögött.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply