Rögbimeccs befolyásolhatja a Roma sikerét

2013. November 26. Tuesday in Foci tippek, Hírek, Olasz Serie A

Kevés olyan csapat van az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában, amely annyira gyengén szerepelne idegenben, mint a Cagliari.
Francesco Totti

Totti nélkül gyűjtené be a három pontot a Roma.

A szardíniai együttes távol a hazai pálya biztonságától mindössze két pontot gyűjtött idén (a Livornóval és a Fiorentinával egyaránt 1-1-es döntetlent játszott), emellett pedig négy vereséget szenvedett. Ennél csak a sereghajtó Catania rosszabb, mert hétből hétszer vesztesen hagyta el a pályát.

A Cagliarinak alaposan fel kell kötnie a gatyát, a 13. forduló egyetlen hétfőre maradt összecsapásán ugyanis a még veretlen AS Roma lesz a házigazda, és a papírforma nem sok jót ígér a szárdok számára. Igaz, a statisztika mást mutat, az elmúlt években ugyanis a kiscsapat többször is borsot tört a fővárosiak orra alá. A felek legutóbbi, február elsejei mérkőzésén a Cagliari 4-2-re győzött a Stadio Olimpicóban, de 2011. szeptember 11-ről is van egy 2-1-es Rómában aratott sikere.

A hazaiak legutóbb két és fél éve győzték le otthon a riválist (3-0), akkor Francesco Totti, Simone Perrotta és Jeremy Ménez szerezték a gólokat.

A fővárosiak győzelmére 1.36 az odds, a döntetlenre 4.50, míg a Cagliari esetleges vendégsikerére 9.00 szorzóval lehet fogadni.

Totti viszont ezúttal nincs, a veterán világklasszis még sérült, és december közepéig nem is léphet pályára. Vaszilisz Toroszidisz szintén sérült, Marco Borriello esetleges szerepléséről csak a kezdés előtt dönt véglegesen a szakvezetés, jó hír viszont a szurkolóknak, hogy a középhátvéd Federico Balzaretti izomsérülése ellenére vállalni tudja a játékot, de ott lehet az elefántcsontparti Gervinho is a kezdő tizenegyben.

A győzelem szinte kötelező, ha meg akarja tartani listavezető helyét az együttes, a Juventus ugyanis begyűjtötte a három pontot Livornóban, így két pont előnnyel vezet. A Roma eddig még veretlen, de az első tíz bajnokin aratott győzelem után a Torino, majd az újonc Sassuolo ellen is csak 1-1-re futotta erejéből.

Viszont Rudi García edző még mindig veretlen a Serie A-ban, és nem is szeretné ezt a mérlegét lerontani egy hétfői vereséggel.

“Szeretnénk sokat járatni majd a labdát, de nem tudom, képesek leszünk-e erre ilyen állapotú pályán” – nyilatkozta García kicsit dühösen, ugyanis nem érti, hogy miért pont az Olimpiai-stadionban kellett szombaton Olaszország-Argentína rögbimeccset rendezni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply