A Puskás Akadémia megfiatalított kerettel vág neki a szezonnak

2014. July 14. Monday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Megfiatalított kerettel vág neki a két hét múlva kezdődő bajnoki szezonnak a Puskás Akadémia labdarúgócsapata.

 

A klub hétfői, idénynyitó sajtótájékoztatóján Benczés Miklós vezetőedző elmondta, nagy volt a mozgás a csapatnál, ugyanis kilencen távoztak és egyelőre heten érkeztek. Jelezte, hogy a távozók többsége harminc évnél idősebb volt, miközben a Diósgyőrből érkező Góhér Gergő és a legutóbb

Mezőkövesden játszó Harsányi Zoltán is 27 éves. Emellett több fiatal labdarúgó visszatért a Videoton NB III-as csapatából és a saját utánpótlásból is felkerültek tehetséges játékosok.

Benczés Miklós örömének adott hangot, mert a tavalyi szezont első osztályú tapasztalat nélkül kezdő játékosok komoly rutint szereztek. Példaként említette Vaszicsku Gergőt, aki az együttesből a legtöbb percet töltötte pályán a 2013/14-es bajnokságban.

Kérdésre elmondta: a felkészülés során a tervezett feladatokat megvalósították, jó körülmények között edzhettek Magyarországon és Ausztriában is. Az igazolásokkal kapcsolatban megjegyezte, vannak még olyan posztok, ahol szükségük lenne erősítésre, de a kiszemeltekkel még nincsenek megállapodások.

Benczés Miklós hangsúlyozta, nem erőltetik “a minden áron való fiatalítást”, mert a játékosoknak “bele kell érnie” az első osztályba. Hozzátette: a tavalyi bajnokság elején mindez világosan kiderült.

A sajtóeseményen bemutatták a csapat új mezeit, amelyet a német Jako Sport szállít.

bszt \ sgg \ sag

MTI 2014. július 14., hétfő 15:50

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply