Prandellit kirúgta a Galatasaray

2014. November 29. Saturday in Egyéb, Hírek

Cesare Prandelli
A Galatasaray számára véget ér a nemzetközi kupaszezon a Bajnokok Ligája csoportköre után, emiatt a klub szerződést bont Cesare Prandelli vezetőedzővel.

 

A Galatasaray rögtön a BL első játékhetén megszerezte első és eddigi egyetlen pontját, az elmúlt négy meccsét zsinórban elbukta a gárda. Az ötödik fordulóban az Anderlecht hazai pályán győzte le a törököket, akik így már egészen biztosan a csoport negyedik helyén végeznek. Ez nemcsak a BL-ből való kiesés miatt fájó, hanem mert így a Galatasaray az Európa Ligában sem folytathatja.

A csapat ráadásul a bajnokságban elmúlt négy meccséből kettőt is elbukott, legutóbb a Trabzonspor oktatta hazai pályán, a vereség miatt Cesare Prandelli csapata visszacsúszott a tabella harmadik helyére. A kudarcok sorát a klubvezetés edzőváltással igyekszik megtörni.

“Döntésre jutottunk: a jövőben már nem Cesare Prandelli irányítja a csapat szakmai munkáját” – jelentette ki Abdurrahim Albayrak, a Galatasaray elnök-helyettese.

Prandelli a nyári világbajnokságig irányította az olasz válogatottat, ám a csoportkörből való kiesés után lemondott szövetségi kapitányi posztjáról. Prandelli honfitársától, Roberto Mancinitól vette át az isztambuli kispadot, a hírek szerint helyére az egyesült átmeneti jelleggel az eddigi másodedzőt, Claudio Taffarelt nevezi ki.

A Galatasaray a hétvégén a 8. helyezett Gaziantepspor vendége lesz a török Szuperligában: a hazai győzelem oddsa 4.33, a döntetlenre 3.50, a vendégek sikerére 1.83 a szorzó.

A két együttes az elmúlt szezonban döntetlent játszott a Gaziantepspor otthonában, míg a Galatasaray hazai pályán 2-1-re nyert.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply