Pontért utazik Svájcba a Swansea

2013. December 12. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Izgalmas végkifejletet ígér a labdarúgó Európa Liga A csoportjának utolsó fordulója. Az már korábban eldőlt, hogy a spanyol Valencia csoportelsőként zár, és hogy a svájci St Gallennek nincs továbbjutási esélye, az angol Swansea és az orosz Kubany Krasnodar viszont odaérhet a második pozícióba.
Michu

Egy pont is továbbjutást érne a walesi együttesnek.

Az utolsó kör előtt a Swansea helyzete jobb, hiszen hárompontos előnnyel vezet orosz riválisa előtt, és amíg a Krasnodar Valenciában lép pályára, addig az angol bajnokság 10. helyezettje Svájcban vendégszerepel. Ha a Swansea pontot szerez, biztos csoportmásodik, vereség esetén azonban szurkolnia kell, hogy az oroszok ne nyerjenek, akkor ugyanis bősz számolgatás kezdődik. A felek két 1-1-es döntetlent játszottak egymással, tehát pontazonosság esetén a gólkülönbség dönthetne.

A St. Gallen hazai győzelmére 4.20 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a Swansea idegenbeli sikerére 2.00 szorzóval lehet fogadni.

A vendégeknél jó hír, hogy Wilfried Bony ismét játékra jelentkezett, az elefántcsontparti csatár a legutóbbi három mérkőzést húzódás miatt kihagyta. Ugyan térdsérülés miatt nem volt ott a hétfői, Hull City elleni bajnokin Michael Vorm, de a hírek szerint ő is felépült, csakúgy, mint a korábban a vádliját fájlaló Angel Rangel. A keretből csupán Leon Britton és Garry Monk hiányzik majd.

Az angolok szerettek volna szerdán már a mérkőzés helyszínén edzeni, azonban a nagy köd miatt el kellett halasztani a szerda reggeli cardiffi indulást.

“A saját kezünkben van a sorsunk, és ezt ki kell használnunk” – nyilatkozta Michael Laudrup edző. “Igaz, hogy az oroszok pontvesztése esetén nekünk a vereség is továbbjutást jelentene, de a Valencia a hét végén az Atlético ellen játszik, és nem hiszem, hogy a legjobbjait pályára küldené az Európa Liga-mérkőzésen.”

A St Gallen edzője, Jeff Saibene ellenben azt ígérte, nem pihentet senkit, és a lehető legjobb csapatát küldi harcba este. “A kupában minden győzelem 200 ezer eurós bónuszt jelent. Egy olyan kiscsapatnak, mint a mienk ez hatalmas motiváció” – jelentette ki. A szakember ismét számíthat Stephane Nater játékára, Philippe Montadon és Matias Vitkieviez azonban továbbra is sérült.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply