Platini szoros Aranylabda-szavazásra számít

2013. December 3. Tuesday in Egyéb, Hírek

Az UEFA első embere szerint megjósolhatatlan, hogy ki nyeri idén az Aranylabdát, Michel Platini úgy véli, hogy a Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Franck Ribery trióból kerül ki az idei győztes.
Cristiano Ronaldo

Ronaldo az elmúlt években rendre lemaradt Messi mögött a szavazáson.

Michel Platini aktív pályafutása során három alkalommal nyerte el a legjobb Európában játszó labdarúgónak járó díjat, ráadásul a francia válogatott klasszis zsinórban háromszor, 1983-ban, 1984-ben és 1985-ben bizonyult Európa legjobb játékosának. A francia azóta már sportvezető, és az Európai Labdarúgó-szövetség első embereként arra számít, hogy az idei lesz minden idők legszorosabb Aranylabda-voksolása.

A közvélemény szerint hárman esélyesek igazán a trófeára, a Barcelona négyszeres aranylabdása, Lionel Messi, a Real Madrid és a portugál válogatott klasszisa, Cristiano Ronaldo, valamint a triplázó Bayern München egyik kulcsembere, Franck Ribery. Platini osztja ezt a véleményt, de tippje sincs, hogy a trióból ki lesz a befutó.

“Most úgy tűnik, hogy Messi, Ronaldo és Ribery az esélyes. Messi ls Ronaldo remekelt idén, míg Ribery a triplázó Bayern tagjaként érdemelt ki elismerést. Mindannyian kiváló labdarúgók, közülük választani az Aranylabda történetének legnehezebb döntése lesz” – mondta Platini.

Jelenleg még 23 játékosból áll az Aranylabda-szavazásra jelöltek listája, december 9-én azonban hat főre csökken a mezőny, akik közül a szavazás győztese a FIFA január 13-i gáláján veheti át az Aranylabdát.

Arra, hogy Ronaldo nyeri a díjat, 1.25 az odds, Ribery győzelmére 6.00 a szorzó, míg Messi sikerének az oddsa 6.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply