Nyert az újonc Puskás Akadémia

2013. November 30. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az újonc Puskás Akadémia Székesfehérváron 1-0-ra legyőzte a vendég Pápát a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

 

OTP Bank Liga, 16. forduló

Puskás Akadémia FC-Lombard Pápa Termál FC 1-0 (1-0)

Székesfehérvár, 100 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerző: Lencse (35., 11-esből)
sárga lap: Szekeres (51.), Tóth B. (77.), illetve Quintero (34.), Sekour (58.), Tóth G. (77.)

Puskás Akadémia FC:

Hajduch – Margitics, Vaszicsku, Szekeres, Tamás – Tóth B., Polonkai – Haraszti (Fabio, 87.), Czvitkovics, Gallardo (Szakály, 26.) – Lencse (Tischler, 93.)

 

Lombard Pápa Termál FC:

Szűcs L. – Tóth G., Struhar, Rodenbücher, Présinger – Tajthy (Szabó O., 74.), Sekour – Quintero (Arsic, 70.), Orosz (Király, 74.), Kenesei – Griffiths

 

A “tavaszi idény” első körében egészen jó iramú játékot produkált a 15. helyen forduló Puskás Akadémia és a 9. Pápa. Felváltva indítottak támadást a felek, azonban a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben, igazi gólhelyzet egyik oldalon sem adódott. Talán a hazai együttes játszott némi mezőnyfölényben, de akcióból nem tudta átjátszani a szervezetten védekező Pápát. A félidő hajrája előtt azonban Qiuntero a büntetőterületen belül lerántotta Lencsét, a sértett révén pedig tizenegyesből vezetést szerzett az újonc.

Fordulás után sem futballoztak igazán gólra törően a csapatok, a felcsútiak nem erőltették különösebben a támadásvezetést, főként mélységből indított labdákkal próbáltak a védők mögé kerülni, így a labdabirtoklási arány is kiegyenlítődött. Az idő előrehaladtával a Pápa egyre többet támadott, de nem járt sikerrel, bár a 83. percben Király “lábában volt” az egyenlítés, azonban az üres kapu mellé gurított.

kf \ sgj \ bdó

MTI 2013. november 30., szombat 18:10

Related Articles

Leave a Reply