Nigéria lenne a vb fekete lova

2014. January 9. Thursday in Egyéb, Hírek

Nigéria labdarúgó-válogatottja lehet a nyári, brazíliai világbajnokság meglepetéscsapata, jelentette ki Daniel Amokachi, az afrikai együttes másodedzője.

Generic

A csapat veretlenül vívta meg a selejtezőket, a csoportmérkőzések során Malawi, Kenya és Namíbia együttesét utasította maga mögé, majd a harmadik forduló oda-visszavágós párharcán Etiópia ellen 2-1-.re és 2-0-ra nyerve váltotta meg jegyét a vébére.

“Nagyon jók leszünk a világbajnokságon, mert sikerült a játékosok egóját végleg felszámolni” – nyilatkozta Amokachi. “Mindenki szereti egymást a csapatban, és ez a pályán az eredményekben is megmutatkozott. Az elmúlt évben pont a csapategység volt a kulcstényező.”

Amokachi biztos abban, hogy a tavalyi Afrika-kupa-győztes együttesnek több esélye lesz a továbblépésre Argentína, Bosznia-Hercegovina és Irán ellen, mint korábban bármelyik alkalommal. A válogatott eddigi négy vb-szereplése alkalmával csupán kétszer jutott tovább csoportjából, de akkor is mindjárt elvérzett az első egyenes kieséses párharcban.

“Minden csapat azért indul el egy tornán, mert szeretné megnyerni. Esélytelenek vagyunk, de úgy vélem, Kolumbia és Belgium mellett mi lehetünk az igazi fekete lovak, akik képesek meglepetés okozni” – mondta a korábbi 44-szeres válogatott csatár.

Hozzátette, hogy Stephen Keshi szövetségi kapitány nem tűzött ki semmilyen célt a csapat elé, a feladat, hogy mérkőzésről mérkőzésre jól futballozzon az együttes, mert a 90 perc során bármi megtörténhet. Szerinte még az se elképzelhetetlen, hogy egy Brazília-szintű nagycsapat ellen is sikerrel vegyék az akadályt, ha az gyengébb napot fog ki.

A tavaly nyári Konföderációs Kupán nem lehetett teljes a keret, olyan kulcsemberek hiányoztak, mint Emmanuel Emenike és Victor Moses, de Amokachi reméli, a június 12-én rajtoló eseményre a legjobb kerettel utazhatnak majd.

A válogatott június 16-án Irán ellen kezd, az afrikaiak győzelmére 2.00 az odds, a döntetlenre 3.10, míg az ázsiai rivális sikerére 4.20 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply