Nem várnak sétagaloppot a németek

2014. July 31. Thursday in Egyéb, Hírek

Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban teheti teljessé a nyári sikersorozatot a német U19-es labdarúgó-válogatott, amely szeretne a vb-aranyat nyert felnőtt csapat nyomdokaiba lépni, és Portugália ellen bezsebelni az aranyérmet a korosztályos Európa-bajnokság fináléjában.

Generic

A döntőben két veretlen együttes találkozik egymással, közös pont még kettejük Eb-menetelésében, hogy Szerbia ellen egyaránt döntetlent játszottak: a németek a csoportban 2-2-re végeztek ellen, míg Portugália az elődöntőben 120 perc alatt ért el 0-0-t, és végül tizenegyesekkel jutott tovább.

A másik három meccsen azonban Németország gólt sem kapott, Bulgáriát 3-0-ra, Ukrajnát 2-0-ra, a négy között pedig Ausztriát 4-0-ra verte. Portugália is remekelt, az Izrael elleni 3-0-s sikert követően 6-1-re eltángálta a Mészöly Géza vezette magyar együttest, Ausztria ellen pedig 2-1-re nyert.

“Szeretnénk megnyerni az Európa-bajnokságot. A csapat nagyon keményen dolgozott egész évben, és különösképpen ezen a versenyen. Játékosaink bebizonyították, hogy erős jellemű, kiváló harcosok, akik egységes csapatszellemmel bármire képesek” – nyilatkozta a német szövetség honlapján Marcus Sorg edző. “Az Eb előtt azt mondtam, nem az a csapat nyer, amelynek keretében a legjobb futballisták vannak, hanem amely a legegységesebb lesz.”

A játékosok közül a csapatkapitány Niklas Stark szerint megtiszteltetés ebben a kiváló csapatban szerepelni, míg a Hertha középpályása, Hany Mukhtar a csapat tökéletes ráhangolódás nevezte a legfőbb erénynek.

Sorg hozzátette, hogy egy dolog világos. a döntő nem lesz olyan sétagalopp, mint az osztráok elleni 4-0-s siker. “A portugál csapat nagyon erős, jól szervezett, szilárd védelem mellett komoly támadókkal rendelkezik” – mondta. Így aztán a hatgólos Davie Selke mellett komoly feladat hárul a védelemre is, amelyet Oliver Schnitzler kapus eddig tökéletesen irányított.

Az ellenfélnél Hélio Sousa szövetségi edző is optimistán várja az esti összecsapást, szerinte Portugália kerete elég erős ahhoz, hogy Európa-bajnoki aranyat szerezzen. Az ibériai együttes rendes játékidős győzelmére 4.60 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a német U19-es válogatott sikerére 1.72 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply