Nem változtat az ecuadori kapitány

2014. June 18. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Enner Valencia
Az ecuadori labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Reinaldo Rueda az eredményt leszámítva maradéktalanul elégedett volt csapata teljesítményével a Svájc elleni első mérkőzésen a világbajnokság E csoportjában.

 

A dél-amerikai együttes a 22. percben Enner Valencia fejesével szerzett vezetést, de Svájc előbb a második félidő elején a két perccel korábban csereként beállt Admir Mehmedi góljával egyenlített, majd a 90. percben egy másik cserejátékos, Haris Seferovic találatával a maga javára fordította a mérkőzést.

Annak ellenére, hogy nem sikerült a pontszerzés, Rueda elégedett volt játékosai teljesítményével. “Jó munkát végeztünk, de hiába elemezzük a 90 percet, már nem tudjuk megváltoztatni az utolsó pillanatok történéseit. Egy csapat kikaphat nagyon gyatra teljesítménnyel, és úgy is, ahogy mi, jól futballozva. Nagy odaadással játszottunk, és ez sodort bennünket abba a rendezetlen helyzetbe, ami végül az utolsó gólt és a vesztünket okozta. Viszont mindenki megfelelően teljesített, ezért nem tervezek változtatást a következő, Honduras elleni mérkőzésre” – mondta,

Az összecsapásra magyar idő szerint szombat hajnalban kerül sor, Ecuador győzelmére 5.50 az odds, a döntetlenre 3.80, míg a hondurasiak sikerére 5.50 szorzóval lehet fogadni.

A kapus Alexander Dominguez elismerte, hogy a játékosok kicsit borúsan érezték magukat a vereség után, de úgy véli, a mérkőzés utáni beszélgetés segített ismét felrázni a csapatszellemet. “A meccs után mindenki értékelte a teljesítményét, majd megbeszéltük, melyek voltak a jó dolgok a játékunkban, és milyen hibákat kell kijavítanunk” – mondta.

Honduras is vereséggel rajtolt, de Franciaország ellen igazán esélye sem volt, pláne, hogy Wilson Palacios a 43. percben már második sárga lapját kapta, így a Stoke City középpályása biztosan kihagyja a második fordulóbeli meccset.

A meccs a két kapitánynak is érdekes lesz, hiszen a hondurasiakat az a Luis Fernando Suarez vezeti, aki Ecuadorral nyolcaddöntős volt 2006-ban, míg az ecuadori kispadon ülő Rueda négy éve még Hondurassal esett ki úgy a csoportkörben, hogy csapata akkor gólt sem szerzett.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply