Nem fogtak ki a máltaiak a magyarokon

2014. July 11. Friday in Hírek, UEFA Európa Liga

Böde Dániel
Két magyar klubcsapat volt érdekelt az Európa Liga 1. selejtezőkörének visszavágóján, a Ferencváros itthon, a DVTK idegenben harcolta ki a továbbjutást.

 

A Fradi alaposan megizzadt a Sliema Wanderers elleni első mérkőzésen, a máltaiak elhibázott tizenegyessel kezdték a mérkőzést, majd több óriási helyzetet is elhibáztak, miközben szereztek egy gólt is. A második félidőben a Fradi szerzett ugyan egy gólt, de a hajrá ismét a Sliemáé volt, a magyar csapatnak végül örülnie kellett, hogy megúszta a verést.

A visszavágón sem kényeztették el szurkolóikat a zöld-fehérek, mert bár Ugrai Roland büntetőjével vezetést szerzett a csapat, majd Busai Attila megduplázta az előnyt, a játék nem volt az igazi. Szépítettek is a máltaiak, majd közel jártak az egyenlítéshez is, ami már az ő továbbjutásukat jelentette volna. A második gólt végül nem sikerült begyötörniük, maradt a 2-1, a következő körben a horvát Rijeka lesz a Fradi ellenfele.

“Sem én, sem a csapat nem vagyunk elégedettek, de pozitívum, hogy egy körrel beljebb vagyunk, egy hét múlva jobbnak kell lennünk” – értékelt a meccs után Thomas Doll vezetőedző.

“Nem játszottunk jól, érezni lehet, hogy ez a csapat még nem állt össze. Meg kell ismernünk egymást, össze kell szoknunk. Az akarás mindenkiben megvan, így egészen biztos vagyok, hogy a játékunk lesz még sokkal jobb is” – fogalmazott Busai Attila.

A DVTK-nak könnyebb dolga volt, a hazai pályán elért 2-1-es győzelmet követően idegenben 4-1-re verte a máltai Birkirkarát, így 6-2-es összesítéssel lépett tovább. A miskolciak következő ellenfele egyelőre nem ismert, a Liteksz Lovec és a Veris összecsapását ugyanis esőzés miatt elhalasztották.

Pénteken a DVSC és az Újpest egymás elleni Szuperkupa-döntőjével kezdődik el a hazai futballidény. A Loki rendes játékidőben elért győzelmére 1.61 az odds, a döntetlenre 3.60, az Újpest 90 perc alatt kiharcolt sikerére 5.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply