Nehéz helyzetben a Mansfield Town

2014. November 25. Tuesday in Egyéb, Hírek

Nehéz helyzetben várja keddi, megismételt FA-kupa-mérkőzését a negyedosztályú Mansfield Town együttese, miután edzője, Paul Cox négy napja benyújtotta lemondását.

Generic

A 42 éves szakember három és fél éve döntött úgy, hogy otthagyja addig munkáltatóját, az Eastwood Town együttesét, és elfogadja a Mansfield Town ajánlatát. Irányításával a csapat egyből az ötödosztály rájátszásába került, majd a 2012-13-as szezonban megnyerte a bajnokságot, és felkerült a negyedik ligába. A League Two mezőnyében is megállta a helyét, hiszen tavaly a 11. lett.

De Cox egyre jobban kiábrándult, hiszen látta, hogy a csökkenő költségvetés miatt súlyos problémák adódhatnak az idei bajnokságban. Miután a csapat belefutott egy nyolcmérkőzéses nyeretlenségi szériába, és visszacsúszott a 24 csapatos liga 19. helyére, ráadásul az FA-kupa első fordulóját sem tudta zökkenőmentesen venni, Cox lemondott.

“Azt hiszem, reálisan a nyáron kellett volna ezt meglépnem, de hittem magamban és a szerencsében” – nyilatkozta a Nottingham Postnak. “Eljutottam arra a pontra, amikor azt éreztem, mennem kell, mert új kihívásra van szükségem. Nem volt könnyű döntés, hiszen a klub az életem szerves részévé vált. Az esküvőt is a klubházban tartottuk, a hároméves lányom semmi másról nem hallott, csak a Mansfield Townról. Tíz napja beszéltem az elnökkel, aki arra kért, gondoljam át. Megtettem, és szilárdan hiszem, hogy ez volt a helyes döntés.”

A csapat immáron nélküle – a megbízott edzővel, Adam Murrayvel – megszakította a rossz sorozatot, és 1-0-ra legyőzte a Plymouth Argyle együttesét. A folytatásra kedden kerül sor, amikor a hatodik ligás Concord Rangers otthonában kell kiharcolni a kupatovábbjutást.

A felek egy hete találkoztak egymással, de a Mansfield hiába szerzett vezetést a 17. percben Daniel Glozier öngóljával, a kiscsapat egy perc múlva Jordan Chiedozie révén egyenlített.

A megismételt mérkőzésen a Concord Rangers hazai győzelmére 4.33 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a vendégek sikerére 1.80 szorzóval lehet fogadni. A továbbjutóra az FA-kupa 2. fordulójában a negyedosztályú Cambridge United vár.

A hazaiaknál védhet az Arsenaltól kölcsönvett kapus, Josh Vickers, a vendégeknél azonban sok a hiányzó. A két kölcsönjátékos, Keiron Freeman és Vadaine Oliver nem léphet pályára, míg a stabil kezdőcsapatból négyen (Ritchie Sutton, John Dempster, Luke Jones, Jamie McGuire) is sérültek.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply