Négy közé várja Nigériát a válogatott kapus

2014. May 21. Wednesday in Egyéb, Hírek

Vincent Enyeama
Vincent Enyeama, a Lille és a nigériai válogatott kapusa úgy véli, hazája nemzeti együttesével képes lehet az első négyben végezni. Nem vár könnyű út az afrikaiakra, hiszen Argentína és Bosznia-Hercegovina vár rájuk a csoportban.

 

Az említett három nemzet mellett még Irán került a kvartettbe, Enyeamáék ellenük kezdik majd meg szereplésüket a világbajnokságon. Ha a négy közé kerülés a cél a nigériaiaknál, akkor a nyitó meccsüket mindenféleképpen hozniuk kell, mert Bosznia-Hercegovina és Argentína jóval erősebb kerettel rendelkezik náluk – utóbbi még a végső győzelemre is esélyes.

Nigéria nyerte a legutóbbi Afrikai Nemzetek Kupáját, viszont a kontinensről még egyetlen ország sem tudott a negyeddöntőnél tovább jutni – négy évvel ezelőtt Ghána ehhez nagyon közel állt. A Lille kapusa nagyon bizakodó, úgy véli, nekik ez most összejöhet.

“Úgy vélem, nagy dolgokat vihetünk végbe” – mondta a FIFA hivatalos oldalának Enyeama. “Erősen koncentrálunk a világbajnokságra, hogy Afrika legyen a legbüszkébb kontinens. Ghána négy éve igen közel volt a négy közé jutáshoz, viszont mi ezt szeretnénk túlteljesíteni: az első afrikai nemzet akarunk lenni, amelyik világbajnokságon az elődöntőbe jut.”

Amennyiben Nigéria továbbjut csoportjából, úgy akár Franciaországgal is összekerülhet a kieséses szakasz első fordulójában. Ez egy pikáns összecsapás lenne, mivel több labdarúgó, köztük Enyeama is a galloknál keresi kenyerét. A kapus azonban még nem tekint ennyire előre, szeretné megszerezni a csoportban minimum a második helyet – bár ha az első pozícióban zárnának, nagy valószínűséggel elkerülnék a franciákat.

Irán győzelmét 4.20 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.10, Nigériára pedig 2.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply