Moniz kitette Királyékat a csapatból

2014. August 12. Tuesday in Hírek, Német 2. Bundesliga

Ricardo Moniz
A német másodosztályban szereplő 1860 Münchennél több játékost, így például a csapat magyar kapusát, Király Gábort is az U21-es együttesbe száműzte fegyelmi okok miatt Ricardo Moniz vezetőedző.

 

Az 1860 München a nyáron szerződtette a korábbi Ferencváros-edzőt, Ricardo Monizt, aki többek között Leonardót is vitte magával a Fradiból Münchenbe. Egyelőre nem tudták megváltani ők ketten a világot, ugyanis két vereséggel kezdte a német másodosztályú bajnoki idényt az 1860 München, az együttes előbb idegenben 3-2-re kikapott a Kaiserslauterntől, majd hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett az újonc RB Leipzig csapatától.

Utóbbi találkozón a müncheniek kapusa, Király Gábor büntetőt védett, ennek ellenére a München simán kikapott. A második gól után a magyar kapus összeszólalkozott a csapat egyik védőjével, Gary Kagelmacherrel, amiért Királyt az U21es csapatba száműzték, Kagelmacher pedig pénzbüntetést kapott. Király elmondta, hogy nem tudja, meddig kell az utánpótláscsapattal edzenie, de szerinte ott is nagyon jó edzők vannak, minőségi munka folyik, szóval jó kezekben lesz.

Nemcsak a magyar kapusnak kell ugyanakkor az U21-esekkel tréningeznie, hanem további négy játékosnak, Daniel Adlung, Yannick Stark és Vitus Eicher mellett erre a sorsra jutott a csapatkapitány Julian Weigl is. Őket azért büntette meg a vezetőség, mert múlt kedden éjjel fél háromkor még a városban mászkáltak, egy taxisofőr pedig elárulta őket a klub vezetőségének.

“A fegyelmi intézkedésre szükség volt, az okokat már megvitattuk a srácokkal, egyelőre az U21-esekkel kell edzeniük” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Gerhard Poschner sportigazgató.

Az 1860 München vasárnap a német kupában a Holstein Kiel vendége lesz, és egyelőre nem tudni, a most száműzött öt játékos közül ott lehet-e valamelyikük a pályán. A hazai pályán játszó Kiel győzelmére 2.55, a döntetlenre 3.60 , a München sikerére pedig 2.55 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply