Miriuta egyelőre maradhat a CFR élén

2014. March 27. Thursday in Egyéb, Hírek

Nagyon nehéz helyzetben van a CFR Cluj labdarúgócsapata, amely az elmúlt tíz év sikerei után nem a bajnoki címért, sokkal inkább a kiesés elkerüléséért harcol a román bajnokságban.

Erico Da Silva

Az együttes fénykora azt követően jött el, hogy az erdélyi médiamogul, Pászkány Árpád a 2000-es évek elején tulajdonos lett. Az üzletember elmondása szerint több mint 100 millió eurót költött a csapatra, amely 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben bajnok, 2008 és 2010 között háromszor kupagyőztes lett, de 2009-ben és 2010-ben a román Szuperkupát is elhódította.

A 2005-ös Intertotó-kupa-sorozat döntőse három alkalommal szerepelt a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában, de a 2012-13-as bajnokságban már csak a 9. helyen végzett. Pászkány többször hangoztatta, hogy egyedül nem képes finanszírozni az együttest, és kész lemondani többségi tulajdonjogáról is. Az üzletember állítólag 8 millió euróért eladta két tévécsatornáját is, és inkább a közel-keleti ingatlanüzletben szeretne érvényesülni.

A rossz anyagi körülmények között lévő CFR pedig az idei bajnokságban is szenvedett, Petre Grigoras irányításával csak a 7. helyen állt karácsony előtt, amikor a klub úgy döntött, edzőt vált. Érkezett a Ceahlaul Piatra Neamt szakvezetője, Vasile Miriuta (illetve magyar állampolgársága óta Miriuta László), de az egykori magyar válogatott középpályás sem tudta felrázni a társaságot.

Sőt eddigi öt mérkőzésén még győznie sem sikerült, három döntetlen mellett kétszer kikapott együttese, amely legutóbb, hétfőn éppen a városi rivális Universitatea Clujtól kapott ki. Az egyetemisták utoljára 1992-ben nyertek a CFR ellen meccset, az élvonalban pedig legutóbb az 1971-72-es idényben tudták megszerezni az összes pontot.

Miriuta állítólag ultimátumot kapott, de a kiszemelt Cristiano Bergodi szerződtetését a klubelnök Iuliu Muresan megvétózta. “Szó nincs arról, hogy Miriutát leváltanánk” – idézte a Ziua de Cluj napilap az elnököt.

A CFR így szombaton is Miriuta irányításával utazik a Pandurii Targu Jiu otthonába, és cél, hogy december 15-e óta ismét meccset nyerjen. A hatodik helyen álló hazaiak győzelmére 2.05 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a vendég kolozsváriak sikerére 3.75 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply