Mindig számíthat Rooneyra a kapitány

2015. September 8. Tuesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Wayne Rooney
A válogatott szent dolog a számára, így bármikor megy, ha a kapitány számít rá, nyilatkozta Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgója.

A csatár szombaton, a San Marino elleni 6-0-s győzelemkor 106 válogatottságán megszerezte 49. gólját, ezzel az örökranglistán beérte Bobby Charlton csúcsát. Az angol válogatott ezzel a győzelemmel kivívta a 2016-os Európa-bajnoki szereplés jogát is.

Rooney most már arra készül, hogy a kedd esti, Svájc elleni selejtezőn egyeduralkodóvá váljon, de ha most nem sikerült, akkor is van még néhány éve arra, hogy megelőzze a legendás Charltont.

“Úgy gondolom, hogy még elég sok mérkőzés van előttem a válogatottban. Ha azt mondanám, hogy 50 gólra vágytam mindig is a nemzeti csapatban, akkor hazudnék. Csalódott is lennék, ha megállnék 50 találatnál. Annyi gólt szeretnék rúgni, amennyit csak tudok” – mondta.

“Minél több meccset szeretnék még játszani a válogatottban, és amíg az aktuális szövetségi kapitány úgy érzi, szüksége van rám, és hív, mindig jönni fogok” – tette hozzá.

Rooney azt nyilatkozta, számára még abszolút reális cél a 2018-as világbajnoki szereplés. “Hallgatni fogok a testemre és amíg százszázalékos állapotban vagyok, nem aggódom” – nyilatkozta.

Anglia kedden az EB selejtezők E csoportjában rangadót vív, a második helyen álló Svájcot fogadja. A vendégeknek egy esetleges siker már szinte biztos EB-részvételt ér: a hazaiak győzelmére 1.80 a szorzó, a döntetlenre 3.60, míg a svájciak sikerére 5.25.

Svájc Angliában eddig még sohasem tudott nyerni, a legutóbbi, 2011. június 4.-i, ugyancsak Eb-selejtezőn 2-2-es döntetlen született a Wembleyben, úgy, hogy a vendégek Tranquilli Barnetta duplájával már 2-0-ra is vezettek. A mostani selejtező svájci meccsét Anglia 2-0-ra nyerte tavaly szeptemberben, a két gólt Danny Welbeck szerezte.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply