Menesztették a Marseille edzőjét

2013. December 8. Sunday in Francia Ligue 1., Hírek

Mathieu Valbuena

A francia Ligue 1-ban szereplő Olympique Marseille szombaton hivatalosan bejelentette, hogy a gyenge eredmények miatt meneszti a csapat vezetőedzőjét, Elie Baupot. Ideiglenesen Jose Anigo veszi át az együttes irányítását.

 

A tízszeres bajnok Marseille nem állt rosszul a 17. forduló kezdete előtt, hiszen a negyedik helyet foglalta el a bajnoki tabellán. A csapatnak azonban nyolc győzelme mellett már volt öt veresége is, péntek este pedig elszenvedték a hatodikat is, ráadásul hazai pályán a Nantes ellen, amely így megelőzte a pontvadászatban. A Bajnokok Ligájában ennél is kiábrándítóbb az együttes szereplése, öt kör után még nem sikerült pontot sem szereznie az OM-nek, négy rúgott gólja mellett 12-őt kapott.

Nem csoda tehát, hogy a vezetőség megunta a gyengélkedést, aminek a levét Baup itta most meg. A Marseille-iek hivatalos honlapukon közölték a döntést, januárig pedig a sportigazgató, Anigo fog a kispadon ülni.

“Elie Baup egy remek ember, senki nem fogja elfelejteni azt, amit tavaly elért az együttessel” – mondta Vincent Labrune elnök. “Idén azonban nem tudta azokat az eredményeket hozni, melyeket elvártunk volna. A csapat nem azt a szintet hozza, amire képes, nekünk pedig muszáj volt meghoznunk ezt a döntést, a klub érdekében, hogy minél előbb megkezdjük a felzárkózást az élen állókhoz képest. Ilyen esetekben sajnos az edző szokott áldozatul esni, ugyanakkor a játékosoktól egy nagyon gyors választ várok döntésünkre.”

A Marseille legközelebb szerdán lép pályára, és tét nélkül fogadhatja a BL csoportkörének utolsó fordulójában a tavalyi ezüstérmes Dortmundot. A németeknek ugyan nem muszáj nyerniük a továbbjutás reményében, de ha nem akarják a Napolira bízni sorsukat, meg kell szerezniük a három pontot Marseille-ben.

Az Olympique Marseille győzelmét 7.00 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 5.25, a Borussia Dortmund sikerére pedig 1.36 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply