Megtörné legrosszabb sorozatát a Pápa

2014. September 12. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Józseg Kanta
Izgalmas helyzetet teremtett a pápai labdarúgócsapatnál Mátyus János váratlan távozása, a fiatal szakember a 6. forduló után jelezte Bíró Péter klubtulajdonosnak, hogy nem szeretné folytatni a munkát.

 

Az együttes az első hat mérkőzésen nyolc pontot szerzett, ezzel a tabella 8. helyén áll. Kikapott Székesfehérváron és Nyíregyházán egyaránt 3-0-ra, a a Győrrel és a Dunaújvárossal 1-1-es döntetlent ért el, míg a Ferencvárost 1-0-ra, a Kecskemétet 3-2-re verte.

Az új szakvezető Kovács László lett, az egykori kiváló kapus nem először vállalta el a munkát beugróként, de elképzelhető, hogy mostani megbízatása nemcsak néhány mérkőzésre, hanem a bajnokság hátralévő részére szól majd.

“Nekünk már a következő mérkőzésre kell ráhangolódni, a Pápát pedig profi játékosok alkotják. A játékosok szerették Mátyus Jánost, de ezen a héten már újra mosolyt láttam az arcokon, jó hangulatban folynak a napi tréningek, így készülünk az MTK elleni pénteki mérkőzésre” – nyilatkozta Kovács.

A szakember elmondta, nem tudja, hogy a csapat mennyi tudta feldolgozni az elmúlt napok történéseit, de eddig is a küzdeni tudásáról és nem a látványos futballról volt híres, így bízik a jó eredményben.

A 7. forduló pénteki nyitányán az az MTK érkezik a Perutz-stadionba, amely ellen még sohasem sikerült nyerni. A kék-fehérek eddig mind a hat bajnokijukat megnyerték a Pápa otthonában, a legutóbbi három alkalommal egyaránt 2-0-s sikert arattak idegenben.

“Nagy előny az MTK számára, hogy amíg nálunk a keret 80 százaléka kicserélődött, addig ott szinte állandó játékosokra építhet Garami József. Ennek ellenére ellenfelünk képes jó és pocsék játékra egyaránt” – mondta Kovács.

Az MTK az eddigi hat bajnokiból négyet megnyert (legutóbb a Ferencvárost verte 2-1-re), viszont Pakson 3-0-ra, a Videoton otthonában pedig 5-0-ra kikapott. A vendég fővárosiak pénteki sikerére 1.90 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Pápa hazai győzelmére 3.40 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply