Megszerezte első hazai győzelmét a Pécs

2015. March 7. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Pécs egy góllal nyert a sereghajtó, vendég Haladás ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombati kiesési rangadóján, s ezzel megszerezte első hazai győzelmét a mostani idényben.

 

OTP Bank Liga, 19. forduló:

PMFC-Matias – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-1 (1-0)

Pécs, 1300 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Pauljevic (5.), Uzoma (63.), illetve Martínez (75.)
sárga lap: Weitzer (38.), Fröhlich (93.), illetve Iszlai (42.), Alcibiade (65.), Németh M. (67., 80.), Angyal (82.), Jagodics M. (90.)
kiállítva: Németh M. (80.)

Pécs: Poleksic – Nagy J., Causic, Balogh B. (Ojdanic, 70.), Uzoma – James – Pauljevic, Weitzer, Márkvárt (Rácz, a szünetben), Szatmári – Makriev (Fröhlich, 66.)

Haladás: Branescu – Angyal, Fehér, Alcibiade, Devecseri (Jánvári, 70.) – Németh M., Iszlai – Gaál (Jagodics M., 55.), Martínez, Halmosi – Radó

Szinte a mérkőzés első helyzetét gólra váltotta a Pécs, majd a folytatásban kiegyenlített csata zajlott a pályán. A Haladás többet kezdeményezett, egy nagy lehetőséget kihagyott, a hazaiak pedig inkább kontratámadásokra építettek. Mindkét kapu előtt akadt lehetőség, de a szünetig már nem esett több gól.

A fordulást követően előbb nagy küzdelmet, majd egy bombagólt láthatott a közönség: a nigériai Eke Uzoma mintegy 28 méterről talált a jobb felső sarokba, megduplázva ezzel a pécsiek előnyét. A szombathelyiek ugyan próbálkoztak, de a 16-os előtt rendre elfogyott a tudományuk, mígnem argentin légiósuk, Leandro Martínez egy szép kapáslövéssel szépített – ez volt a Haladás első idegenbeli gólja tavaly augusztus óta. A hajrában mindent elkövettek az egyenlítésért a vendégek, de nem jártak sikerrel.

slr \ sgg \ kvs

MTI 2015. március 7., szombat 18:04

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply