Mateos büntetőjével nyert a Ferencváros

2014. April 12. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Ferencváros hazai környezetben David Mateos büntetőjével 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia csapata ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati első mérkőzésén.

 

Thomas Doll együttese öt forduló óta veretlen, ráadásul sorozatban harmadik találkozóját nyerte meg.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Ferencváros-Puskás Akadémia 1-0 (0-0)

Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Mateos (65., 11-esből)
kiállítva: Tamás (62.), Szekeres A. (93.)
sárga lap: Leonardo (9.), Böde (57.), Gyömbér (64.), Holman (79.), illetve Tamás (50., 62.), Lencse (64.), Polonkai (65.), Vaszicsku (78.), Szakály D. (83.)

  • Ferencváros: Dibusz – Jovanovic, Mateos, Pavlovic, Hidvégi – Somália, Gyömbér, Busai (Cukic, 59.), Jenner (Holman, 59.) – Leonardo – Böde (Ugrai, 78.)
  • Puskás Akadémia: Hajdúch – Vaszicsku (Denkovic, 90.), Szekeres A., Tamás, Guaru – Czvitkovics (Gallardo, 76.), Tóth B., Polonkai, Szakály D. – Tischler (Berki, 79.), Lencse

Az első félidőben a Ferencváros birtokolta többet a labdát, ezzel együtt a vendégeknek voltak nagyobb lehetőségeik, a zöld-fehérek pedig csak kapusuk, Dibusz Dénes bravúrjainak köszönhetően nem kerültek hátrányba.

A fordulást követően a 62. percben Leonardo harcolt ki büntetőt és egy kiállítást az FTC-nek, a 11-est pedig Mateos értékesítette. Az emberelőnyben futballozó fővárosiak ezt követően magabiztosan őrizték előnyüket, a felcsútiaknak pedig már nem maradt erejük az egyenlítésre.

A Puskás Akadémia csapata végül kilenc emberrel fejezte be az összecsapást, miután – Tamás leküldését követően – az utolsó emberként szabálytalankodó Szekerest is kiállította a játékvezető.

sgg \ sjk \ ksy

MTI 2014. április 12., szombat 16:05

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply