Martinez távozik az Everton labdarúgó-csapatától

2016. May 13. Friday in Angol Premier Liga, Hírek

Roberto Martinez
Két komoly következménye volt a Sunderland 3-0-s győzelmének az Everton ellen.

Egyrészt a hazaiak a sikerükkel bebiztosították élvonalbeli tagságukat a Premier League-ben, a liverpooliak edzője, Roberto Martinez pedig a vereség után beadta lemondását. A 42 éves edző 2013-ben került az Evertonhoz, amikor David Moyes a Manchester Unitedhez távozott, előtte a Wigannél és a Swansea-nál dolgozott. Martinez irányításával az első éve sikerült a legjobban az Evertonnak, amely akkor az ötödik helyen végzett.

A tavalyi év már nem sikerült valami fényesre, mivel a csapat csak a 11. helyen zárt, most pedig a 12. a tabellán. A csapat a Ligakupában és az FA-kupában is elődöntőig jutott, de egyik sorozatban sem sikerült döntőznie, és mindkétszer a manchesteriek babráltak ki vele, a Ligakupában a City 4-3-as összesítéssel verte ki, míg az FA-kupában a Unitedtől Anthony Martial utolsó percben szerzett góljával kapott ki 2-1-re. A bajnokságban is nagy gödörbe került az Everton, amely utolsó tíz meccséből csak egyet tudott megnyerni.

Martinez irányításával az Everton 38 százalékos győzelmi aránnyal rendelkezett a Premier League-ben, és az elmúlt két szezonban 22 győzelem jött össze, ami csak egyel több annál, mint ami a 2013-2014-es idényben 38 találkozón sikerült. Hogy valami nem volt rendben a csapattal, azt mutatja az is, hogy 18 pontot buktak nyerő helyzetben a mostani idényben, ennél csak a Liverpool (19) és a Tottenham (20) volt bőkezűbb az ellenfelekkel.

A Bournemouth és a Chelsea ellen például kétgólos előnyről adták döntetlenre a meccset, míg a West Ham ellen 2-0-s vezetésről kaptak ki – pedig már csak 12 perc volt hátra. Martinez utódja a holland Frank de Boer lehet, aki a napokban hagyta el az Ajaxot. Az Everton a PL utolsó körében a már kiesett Norwichot fogadja.

Az Everton győzelmére a szorzó 1.80, a döntetlenre 4.00, a Norwich sikerére 4.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply