A Dortmund francia tehetséget igazolt

2016. May 13. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Thomas Tuchel
A Borussia Dortmund nagy fogást jelentett be, öt évre leszerződtette a francia Rennes 18 éves támadóját, Ousmane Dembélét.

A Rennes tinijéért komoly klubok versenyeztek, mert a hírek arról szóltak, hogy a Bayern München, az Arsenal, a Liverpool és a Manchester United érdeklődését is felkeltette, sőt, az újdonsült Leicester City még ajánlatott is tett neki, mégis a Dortmund lett a befutó.

“A Dortmund folyamatosan tartotta velem a kapcsolatot, és jelezték, hogy komolyan számolnak velem” – nyilatkozta a döntéséről a fiatal játékos, akinek 15 millió euró lesz az évi fizetése a Dortmundnál. Dembélé 13 éves korában került a Rennes-hez, és tavaly októberben mutatkozott be a francia bajnokságban, ahol gyorsan megismerték a nevét. 25 bajnoki meccsen 12 gólig és 5 gólpasszig jutott, hogy ez milyen mutató, arról mindent elmond, hogy egyetlen 21 éven aluli focista sem szerzett ennyi gólt Európában.

Korábbi edzője, Yannick Menu szerint Dembélé remekül cselez, technikás, és olyan jól lő mindkét lábával, hogy eleinte nem tudták eldönteni, milyen lábas. A Rennes sportigazgatója, a korábbi francia válogatott védő, Mikael Silvestre azt mondta róla, a fiatal Cristiano Ronaldóra emlékezteti, és a képességei alapján Dembélé egyszer akár az Aranylabdát is elnyerheti. “A támadósorban bárhol képes játszani. Minden megvan benne, hogy nagy játékos legyen, erős az egy az egy elleni szituációkban, gyors, képzett és veszélyes a kapu előtt” – jellemezte az új szerzeményt Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója. Dembélét nemrég választották meg az év fiatal játékosának a francia bajnokságban, ő pedig azt mondta, alig várja, hogy 80 ezer dortmundi szurkoló előtt játszhasson a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában.

A Dortmund a Bundesliga utolsó fordulójában a Kölnt fogadja hazai pályán. A Dortmund győzelmére a szorzó 1.28, a döntetlenre 5.75, a Köln sikerére 10.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply