Manchesterből igazolt csatárt a Dinamo

2014. August 12. Tuesday in Egyéb, Hírek

A Manchester Unitedtől szerződtetett csatárt a Dinamo Zagreb labdarúgócsapata, a horvát bajnok egy évre kölcsönbe megszerezte a chilei Angelo Henriquezt. A megállapodás értelmében a Dinamónak opciós joga lesz a szezon végi teljes kivásárlásra is, ha beválik a támadó.

Generic

A 20 éves csatár 2012-ben az Universidad de Chile együttesétől ötmillió euróért szerződött a Manchester Unitedhez, ahol azonban nem játszott tétmérkőzésen, csupán az U21-es csapatban. A klub előbb a Wigan Athleticnek, majd tavaly spanyol Real Zaragozának adta kölcsön.

Henriquezért azt követően jelentkezett be a Dinamo Zagreb, hogy a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában elvérzett az Aalborg ellen (az idegenbeli 1-0-s győzelem után otthon 2-0-ra kapott ki a dán együttestől). Zoran Mamic együttese így az Európa Ligában folytatja, ahol a román Petrolul Ploiesti lesz az ellenfele.

A zágrábi klub hivatalos honlapján szenzációs igazolásként mutatták be a fiatal chilei támadót. “Úgy gondoljuk, végre egy olyan igazi támadót igazoltunk, aki komoly minőséget képvisel. Örülünk, hogy sikerült megszerezni Henriquez” – lelkendezett Mamic a megállapodást követően.

“Boldogan jöttem a Dinamóhoz, tele vagyok motivációval, és szeretnék bizonyítani. A klubra hamarosan fontos kupamérkőzés vár, szeretnék segíteni, hogy bejussunk az Európa Liga csoportkörébe” – nyilatkozta Henriquez.

A játékos eddig három mérkőzésen játszott a válogatottban, egyedül a Venezuela elleni vb-selejtezőn nem talált a kapuba, de a 2012. novemberi, szerbek elleni 3-1-es, illetve a tavalyi, Irak elleni 6-0-s sikerből egy-egy góllal kivette a részét.

Az angol sajtó szerint a Manchester United azért nem adta el végleg, mert Louis van Gaal lát benne fantáziát, de a kölcsönszerződéssel több játéklehetőség mutatkozik a számára. Az biztos, hogy így már nem játszhat az angol csapat utolsó felkészülési mérkőzésén, az esti, Valencia elleni összecsapáson sem. A Manchester United hazai győzelmére 1.50 az odds, a döntetlenre 4.33, míg a spanyolok idegenbeli sikerére 6.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply