Lipcsei csatár lehetett volna Vardy

2016. April 28. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Jamie Vardy
Két éve nagy lehetőséget szalasztott el a Leipzig, Ralf Rangnick nem volt hajlandó szerződtetni Jamie Vardy-t, aki minden bizonnyal aranyéremre vezeti a Leicester Cityt.

Vardy 2012-ig semmilyen komoly szerepet nem töltött be az angol labdarúgásban a Stocksbridge Park Steels után ugyan 2010–2011-ben az FC Halifax Townban 37 meccsen 27, majd a következő szezonban a Fleetwood Town színeiben 36 mérkőzésen 31 gólig jutott, de ezzel is csupán a Leicester City érdeklődését keltette fel.

De az angol Championshipben a 2013-14-es szezonban már 16 gólig jutott, és kulcsszerepet játszott az élvonalba jutásban. Azon a nyáron jöhetett volna a németországi lehetőség.

A problémát azonban Ralf Rangnick vaskalapos elve jelentette, a lipcseiek sportigazgatója ugyanis azt az álláspontot képviselte, a csapatba csak 24 évnél fiatalabb játékosokat szabad szerződtetni.

“Kétségbeesetten szerettük volna szerződtetni Joe Gomezt, aki később mégis inkább a Liverpool mellett döntött, és repültünk vissza Londonból Lipcsébe az ő ügynökével. A menedzser azt mondta, botrányos, hogy ilyen radikális elveim vannak, amikor ő tudna egy olyan játékost ajánlani, aki tökéletes lenne, és az irányításommal a válogatottságig vihetné. Ő volt Jamie Vardy. Miután kiderült, hogy már 27 éves, nemet mondtam” – mesélte el a történetet Rangnick a Sport Bild magazinnak.

A történet ismert, Vardy jelenleg 22 góllal az angol góllövőlista 3. helyén áll, és komoly esélye van arra, hogy ott legyen a Roy Hodgson irányította válogatottal a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon.

A Leicester három fordulóval a bajnokság vége előtt hét ponttal vezet a Tottenham előtt. Amennyiben vasárnap nyerne a Manchester United otthonában, története során először lenne bajnok. A hazaiak győzelmére a szorzó 2.05, a döntetlenre 3.40, míg a Leicester idegenbeli sikerére 3.60.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply