Lencse mesterhármasával győzött a Puskás Akadémia Dunaújvárosban

2015. April 18. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Puskás Akadémia Lencse László mesterhármasával győzte le a házigazda Dunaújváros együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati játéknapján.

 

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Dunaújváros PASE – Puskás Akadémia 2-3 (1-1)

Dunaújváros, 1000 néző, v.: Fábián M.
gólszerző: Csehi T. (18.), Böőr (57.), illetve Lencse (27., az elsőt 11-esből 85., 90.)
sárga lap: Petneházi (62.), illetve Lencse (63.)

  • Dunaújváros PASE: Nagy – Hidvégi, Szekeres, Vaskó, Farkas (Lázár, 62.), Villám – Csehi, Petneházi, Böőr (Papp, 78.), Nikházi – Eppel
  • Puskás Akadémia: Danilovic – Fiola, Kelic, Tar (Makrai 84.), Spandler – Tóth B., Szakály D. – Kleinheisler, Sallai R. (Zsótér 46.), Lencse – Tischler (Harsányi 69.)

Nem estek egymásnak a csapatok a mérkőzés kezdetén, a hazaiak többet birtokolták a labdát. Igazi helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki egészen a 18. percig, amikor Csehi Tamás megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Nem sokkal később egy előreívelt labdáért vívott harcban Lencse Lászlót lökte fel Villám Balázs a tizenhatos vonala közelében, Fábián Mihály pedig nagy meglepetésre büntetőt ítélt, amit a sértett váltott gólra. A vitatott találat nem zavarta meg a dunaújvárosiakat, akik továbbra is veszélyesebben játszottak a vendégeknél és több helyzetet alakítottak ki a Puskás kapuja előtt.

Fordulást követően mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, majd Böőr Zoltán büntetőből ismét előnyhöz juttatta a Dunaújvárost, miután Nikházit buktatta a büntetőterületen belül Kleinheisler. A gól után nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, ennek eredményeként Lencse előbb egyenlített, aztán a rendes játékidő utolsó másodperceiben a győzelmet jelentő találatot is megszerezte.

bszt \ sgg \ hgp

MTI 2015. április 18., szombat 20:34

Related Articles

Leave a Reply