Laudrup az első helyre pályázik

2013. November 28. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

A csoportelsőség szempontjából rangadót vív egymással csütörtök este a Swansea és a Valencia labdarúgócsapata az Európa Ligában.
Michael Laudrup

Laudrup szerint fontos az első hely megszerzése a csoportban.

Az A csoportban négy forduló után a spanyol együttes 9 ponttal vezet, a walesieknek nyolc egységük van, míg a mögöttük következő svájci St. Gallen három, az orosz Kubany Krasznodar kettő ponttal rendelkezik.

A Swansea szeptemberben egyszer már okozott meglepetést azzal, hogy Spanyolországban 3-0-ra győzött, a szurkolók természetesen ezúttal is elégedettek lennének hasonló eredménnyel. A csapat edzője, Michael Laudrup azt mondta, két játékos szereplése kérdéses: Pablo Hernandez és Wayne Routledge is kisebb sérüléssel bajlódik, így nem tudni, vállalják-e a játékot.

A középpályás Hernandez hosszabb ideje sérült, a legutóbbi három Európa Liga-mérkőzésről makacs combizom-húzódás miatt hiányzott, míg Routledge vádliproblémákkal küzd.

“Kicsit korai még erről beszélni, de egy nappal a mérkőzés előtt talán Pablo játékára van némi esély, hiszen az elmúlt napokban már együtt edzett a kerettel” – nyilatkozta a dán szakvezető.

Ami biztos, hogy a bokáját fájlaló csatár, Michu, illetve a térdével bajlódó védő, Garry Monk nem játszhat. Amennyiben a Swansea győz, biztos továbbjutó, ezen a Valencia már túljutott, számára csak a csoportelsőség a kérdéses.

“Nagyon jó helyzetben vagyunk, ki kell használni a lehetőséget. Nyerni akarunk, hiszen a csoport első helyén végezve még előnyösebb helyzetbe kerülnénk a kupasorozat egyenes kieséses szakaszában” – tette hozzá Laudrup.

A spanyoloknál nincsen sérült, egyetlen hiányzó az az Adil Rami, akit a szeptemberi mérkőzés 10. percében kiállított a játékvezető, és aki jelenleg az AC Milannal készül együtt, ugyanis a hírek szerint januárban odaszerződik.

A Swansea győzelmére 2.30 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Valencia idegenbeli sikerére 3.40 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply