Lahm marad a középpályán

2014. June 19. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Philippe Lahm

A német válogatott másodedzője szerint Philipp Lahm akkor sem fog a védelemben szerepelni, ha Mats Hummels nem tudja vállalnia játékot a folytatásban.

 

A Nationalelf meggyőző sikerrel kezdte a brazíliai labdarúgó-világbajnokságot, Joachim Löw csapata 4-0-ra nyert Portugália ellen. A meccs nagy részében emberelőnyben játszó németek azonban két játékosukat is elvesztették a G csoport rangadóján. Jerome Boateng ugyan végigjátszotta a meccset, de a nagylábujja megsérült, míg Mats Hummels sérülése már első ránézésre is komolyabbnak tűnt.

A második gólt szerző védőt le kellet cserélni, támogatva hagyta el a pályát. Hummels combsérülést szenvedett, ezért külön edzett társaitól, a jelentések szerint ráadásul könnyített munkát végzett, nagyon kevés az esélye, hogy pályára léphet a vb második csoportkörében.

Boateng ugyanakkor a kerettel készülhet, és a jelek szerint nincs akadálya, hogy Löw rendelkezésére álljon Ghána ellen. A németek másodedzője szerint a klubcsapatában több poszton is bizonyító Lahm marad a középpályán, akkor is, ha Hummels kidől a sorból.

“Lahm maradni fog a középpálya közepén. Még akkor is, ha Hummels vasárnap nem tud játszani, ugyanis erre a posztra is van alternatívánk. De bízunk benne, hogy a kiváló orvosi stáb munkájának köszönhetően Mats játszani tud vasárnap” – mondta Hansi Flick.

Az első fordulóban Ghána 2-1-re kikapott az Egyesült Államoktól. A szombat éjfélkor kezdődő összecsapás kapcsán a németek sikerének az oddsa 1.33, a döntetlenre 5.75, a ghánaiak győzelmére 10.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply