Labdarúgó NB I – Mezőkövesdi siker az újoncok rangadóján

2013. August 31. Saturday in Eredmények, Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Mezőkövesd nyerte az újoncok csatáját, miután 3-1-re legyőzte a vendég Puskás Akadémia együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójának szombati játéknapján.

Véber György együttese első pontjait szerezte meg hazai pályán a szezonban.

OTP Bank Liga, 6. forduló:

Mezőkövesd Zsóry-Puskás Akadémia 3-1 (0-0)

  • Mezőkövesd, 3000 néző, v.: Szabó Zs.
  • gólszerzők: Petneházi (50.), Balajti (56.), Menougong (91.), illetve (Lencse 63.)
  • sárga lap: Éles (20.), Farkas B. (74.), illetve Farkas N. (25.), Szekeres (76.)
Mezőkövesd:
  • Szántai – Hegedüs Cs., Fótyik, Hegedűs D., Éles – Farkas B. Dobos (Búrány 77.) Gévay, Petneházi (Olasz 69.) – Menougong, Balajti (Szalai 85.)
Puskás Akadémia:
  • Somodi – Tamás, Szekeres, Farkas N., Wague, – Gallardo (Haraszti a szünetben), Polonkai, Tóth B. (Molnár T. 81.), Czvitkovics (Nikolic 57.), – Tischler, Lencse

A mérkőzés első tíz percében mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, de a helyzetek kimaradtak. Ezt követően a hazaiak irányították a játékot és elsősorban rögzített szituációkból helyzeteket is teremtettek. A Puskás Akadémia kontrái is magukban hordozták a gólszerzés lehetőségét, de a hálók érintetlenek maradtak a szünetig.

A második félidő Polonkai távoli lövésével indult, majd egy szép akció végén megszerezte a vezetést a hazai együsttes, mely hat perccel később már két góllal vezetett. Ezt követően változatos játék alakult ki a pályán, a vendégek gyorsan szépítettek, majd mindkét oldalon voltak helyzetek, de újabb gólt már csak a hazaiak tudtak szerezni.

kf \ scp \ kho

MTI 2013. augusztus 31., szombat 21:25

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply