Labdarúgó NB I – Döntetlen a fővárosi derbin

2012. October 27. Saturday in Eredmények, Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Budapest Honvéd három, sorozatban elszenvedett vereség után döntetlent játszott a hajrában emberelőnyben futballozó vendég Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Budapest Honvéd-Újpest FC 2-2 (1-1)

Bozsik Stadion, 3500 néző, v.: Fábián
gólszerzők: Délczeg (8., 11-esből), Abass (65.), illetve Kabát (45.), Zaris (73.)
piros lap: Diarra (83.)
sárga lap: Tandia (44.), Vécsei (63.), Ikenne-King (77.), Hidi (91.) illetve Antón (79.), Vasiljevic (86.)

Budapest Honvéd:

Kemenes – Lovric, Ignjatovic, Tandia, Zivanovic – Abass, Johnson (Diarra, 78.), Hidi, Vécsei – Faggyas (Ikenne-King, 69.), Délczeg (Diaby, 78.)

Újpest FC:

Balajcza – Vermes, Mihajlovic (Zaris, 71.), Antón, Iandoli – Remili, Vaziljevic, Balogh B. (Kovács D., 62.), Stanisavljevic – Christ – Kabát

Hamar vezetést szerzett a Honvéd, miután az Ignjatoviccsal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Délczeg magabiztosan értékesítette. A folytatásban az Újpest játszott mezőnyfölényben, ennek ellenére a hazaiaknak több lehetőségük volt növelni előnyüket, de a kapu előtt hibáztak. Az első félidő utolsó percében egyenlített az Újpest: a kispesti nevelésű Kabát lőtt gyönyörű gólt szabadrúgásból.
A fordulás után nem sokkal ismét a piros-feketék szereztek gólt, igaz, Abass találatához kellett Balajcza hibája is. Az Újpestnek azonban volt válasza, és a beállása után két perccel fejjel eredményes Zaris révén egyenlített.
A hajrára Diarra kiállítása miatt emberelőnybe került az Újpest, de az eredmény már nem változott.

sgj \ blz

MTI 2012. október 27., szombat 16:01

Related Articles

Leave a Reply