Labdarúgó NB I – A Videoton kikapott otthon a Ferencvárostól

2012. October 7. Sunday in Eredmények, Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Videoton hazai pályán kikapott a Ferencvárostól a labdarúgó OTP Bank Liga tízedik fordulójának vasárnapi első mérkőzésén.

Videoton FC-Ferencváros 1-2 (0-1)

Székesfehérvár, 5616 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Nikolics (69., 11-esből), illetve Józsi (6., 11-esből), Böde (74.)
sárga lap: Caneira (6.), illetve Gyömbér (12.), Jova (30.), Böde (39.), Klein (67.)

Labdarúgás - OTP Bank Liga - Videoton FC-Ferencváros

Székesfehérvár, 2012. október 7. Böde Dániel (FTC) a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Videoton FC-Ferencváros mérkőzésen 2012. október 7-én a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2012. október 4-én. MTI Fotó: Beliczay László

Videoton:

Bozovic – Brachi, Caneira, Vinicius, Hector – Tóth B. (Oliveira, 78.), Renato Neto (Mitrovic, 24.) – Gyurcsó, Kovács I., Haraszti (Nikolics, 67.) – Paraiba

Ferencváros:

Jova – Alempijevic, Besic, Klein, Sváb – Gyömbér, Józsi – Somalia, Böde (Ottten, 93.), Jenner (Orosz, 66.) – Ionescu (Cukic, 51.)

A hét közben a Sporting ellen háromgólos győzelmet arató Videoton FC játékosai Stopira nevével, és mezszámával ellátott pólóban vonultak a pályára, ezzel a gesztussal kívánva gyors felépülést az Európa Liga-meccsen sípcsonttörést szenvedett balhátvédnek.
Az FTC rögtön a találkozó elején vezetést szerzett, mégpedig a Caneira kezezése után megítélt büntetőből. A gól után kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, a Ferencváros inkább kicsit visszahúzódott, de az szembetűnő volt, hogy a hazaiak nem találják a ritmust, sok hibával és idegesen játszanak. Paulo Sousa így hamar cserélt, és valamelyest átvariálta a hadrendet is. Hiába birtokolta többet a labdát a Videoton, a zöld-fehérek rengeteg szabálytalansággal tördelték a játékot, a fehérváriak gólhelyzetig sem jutottak az első félidőben.
Fordulás után a hazaiak járatták többet a labdát, a Fradi pedig szervezett futballal őrizte előnyét. A fehérváriak képtelenek voltak akcióból veszélyeztetni a kaput, csak a pontrúgásokkal dolgoztatták olykor Jovát. Aztán a játékrész derekán Paraiba buktatásáért büntetőhöz jutott a Vidi, és egyenlített is. Felélénkült a játék, ebből a vendégek jöttek ki jobban, és egy szerencsés góllal vezetést szereztek. Tíz perccel a találkozó vége előtt vihar miatt 15 perces kényszerszünet következett, a végjáték pedig már nem hozott változást. A hatodik és a hetedik csatáját a Ferencváros megérdemelten nyerte, és a két csapat ezzel helyet cserélt a tabellán.
A Videoton negyedik mérkőzésén nem tudott nyerni, az FTC pedig ötödik meccsén maradt veretlen.

sgj \ sma \ bpt

MTI 2012. október 7., vasárnap 19:12

Related Articles

Leave a Reply