Külföldi kapitánya lehet a magyar válogatottnak

2014. December 2. Tuesday in Hírek, Magyar válogatott

Korcsmár Zsolt
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke elmondta, hogy egyeztettek a Herthával Dárdai Pál maradásáról, de egyelőre nem született döntés az ügyben, és más forgatókönyv is van.

 

A magyar válogatott még Pintér Attila irányításával egy hazai 1-0-s vereséggel kezdte meg az Európa-bajnoki sorozatot. Ezt követően mennie is kellett a szövetségi kapitánynak, akinek a helyére ideiglenesen Dárdai Pál, a Hertha utánpótlásának koordinátora érkezett. Dárdaival a románok elleni, bukaresti döntetlen után a Feröer-szigeteket idegenben, Finnországot pedig hazai pályán is legyőzte a magyar válogatott, amely így feljött a harmadik, pótselejtezőt érő helyre hét ponttal, de a listavezető Romániának is csak tíz, a második északíreknek pedig kilenc pontjuk van.

Azonban nemcsak az eredmények jöttek a tétmeccseken Dárdaival, hanem jelentősen más szemléletben lépett pályára a magyar csapat, mint az utóbbi években, ezért nem csoda, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség és a szurkolótábor is szeretné, ha ő maradna a szövetségi kapitány, a Herthánál azonban nem akarnak róla lemondani.

A berlini klub sportigazgatója, Michael Preetz elmondta, hogy szeretnék, ha mostantól Dárdai százszázalékban. “Meg kell értenünk, hogy ennyire óvják őt, senkinek sem érdeke, hogy idejekorán kiégjen, vagy egy esetleges kudarc és annak következményei, károsan befolyásolják karrierjét, hiszen Dárdai nemcsak a magyar, hanem a német labdarúgás értéke is” – fogalmazott Csányi Sándor, az MLSZ elnöke.

Hozzátette: egyeztettek a berliniekkel, de egyelőre nem született megállapodás arról, hogy hogyan maradhatna Dárdai szövetségi kapitány és a Hertha alkalmazottja is. Csányi még tárgyalni fog a németekkel, megpróbálja őket meggyőzni, de létezik más forgatókönyvük is.

“A szövetség felelősei előrehaladott tárgyalást folytatnak két neves külföldi szakemberrel is, akiknek érkezését nem élné meg csalódásként a magyar közvélemény sem” – fogalmazott Csányi Sándor.

Arra, hogy a magyar válogatott megnyeri a csoportját, 6.50 a szorzó, a románok csoportgyőzelmére 1.33, az északírekére 7.50 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply