Kicsit nőttek Falcao vb-esélyei

2014. February 8. Saturday in Egyéb, Hírek

Radamel Falcao

Radamel Falcao súlyos sérülése ellenére sem adta fel a reményt, hogy ott lehet a nyári, brazíliai világbajnokságon.

A Monaco kolumbiai csatára január 22-én a Monts D’Or Azergues elleni Francia Kupa-meccsen sérült meg, a 3-0-s eredménnyel zárult összecsapáson gólt is szerzett, de a félidőben le kellett cserélni.

Az összecsapás utáni vizsgálaton kiderült, hogy a bal térdében elszakadt a keresztszalag, így nem kerülheti el a műtétet sem. Az elsődleges vizsgálatok ráadásul súlyosabb problémáról árulkodtak, így az alaphelyzetben hathónapos gyógyulás helyett nyolchónapnyi kihagyást emlegettek.

A műtétet január 25-én Jose Carlos Noronha végezte el Portugáliában, akkor azt mondta, mégis lát ötven százalékot arra, hogy Falcao ott legyen a vébén. A szakember két héttel a beavatkozás után még optimistább volt.

“Azt hiszem, az 50 százaléknyi esély már 55 százalékra nőtt, mert Falcao felépülése kiváló ütemben halad” – nyilatkozta az Antena 2 rádiónak. Noronha elmondta, naponta beszél a játékossal, többször meg is látogatta őt, és hamarosan Madridban vagy Monacóban folytatódik a rehabilitációja.

A kolumbiai csatár a brazíliai világbajnokság egyik sztárja lehetne, az utóbbi években ugyanis ő az egyik legjobb formában lévő csatár. A Portóban 2009-2010-ben 25, egy évvel később 16 gólt szerzett, majd az Atlético Madridhoz igazolva a 2011-12-es bajnoki évadban 24, egy szezonnal később 28 alkalommal talált be. A mostani szezonban a Monaco se panaszkodhatott, hiszen 17 bajnokin kilenc találtnál járt, amikor megsérült.

Kolumbia a világbajnok C csoportjában Görögországgal, Elefántcsontparttal és Japánnal küzdhet a továbbjutásért. A június 14-i nyitómeccsen a görögök lesznek az ellenfelek, az európai együttes győzelmére 5.50 az odds, a döntetlenre 3.50, míg Kolumbia sikerére 1.66 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply