Ki kell pihenni a vereséget Birminghamben

2014. October 30. Thursday in Angol Championship, Hírek

Gary Rowett szerint az elmúlt fordulóban elszenvedett 8-0-s vereség után a legfontosabb, hogy a csapat kipihenje magát. A hétfőn kinevezett menedzser tudja, milyen játékosként nagy gólarányú kudarcot átélni.

Generic

A Birmingham FC nagyon mély gödörbe került októberben, zsinórban három vereséget szenvedett el, és visszacsúszott az angol másodosztály kieső zónájába. A gárda előbb ikszelt a Charlton Athletic otthonában, majd kikapott a Boltontól, a Blackburntől és végül a Bournemouth-tól.

Utóbbi bajnokin ráadásul hazai pályán kapott ki 8-0-ra, ez a klub történetében negatív csúcsnak számít. A csúfos vereség ellenére a hétfőn kinevezett menedzser, Gary Rowett nem beszélt a játékosokkal a kudarcokról, biztos benne, hogy a csapat összeszedi magát a történelmi mélypont után.

“Még csak meg sem említettem eddig a játékosok előtt a meccset. Néha egy csapatnak jobbat tesz, ha eléri a mélypontot, hogy aztán újra összefoghassanak a csapat tagjai. Mint játékos, kétszer élhettem át 7-1-es kudarcot. Vagy sírsz, vagy feltűröd az inggallérod és nekidurálod magad a munkának” – mondta az új menedzser.

Rowett a Burton együttesében fejezte be játékos pályfutását, majd ott lett először vezetőedző is.

A 23. helyezett Birmingham a Championship hétvégi fordulójában a 3. Wolverhampton otthonába látogat: a hazai győzelem oddsa 1.50, a döntetlenre 4.00, a vendégek sikerére 7.00 a szorzó.

A két gárda legutóbb a másodosztály 2012/2013-a szezonjában mérte össze az erejét: a Wolverhampton otthon és idegenben is legyőzte a Birminghamet.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply