Kétszer is hátrányba került, de nyert a Dunaújváros

2014. November 2. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Második hazai mérkőzését is megnyerte a Dunaújváros a labdarúgó OTP Bank Ligában: az újonc együttes kétszer is hátrányba került, ennek ellenére 3-2-re legyőzte a Pécs csapatát a 13. forduló szombati játéknapján.

A Dunaújváros – amely ezzel ötödik tétmérkőzésén őrizte meg veretlenségét – korábban villanyvilágítás hiánya miatt idegenben, illetve egyszer semleges pályán, Székesfehérváron játszott, utóbbin számított egyedül pályaválasztónak. Az Eszperantó úti Stadionban október 9-én készült el a világítás.

A vendégek kispadján első bajnokiján ült a Véber Györgyöt ideiglenesen váltó Kulcsár Árpád, akinek irányításával a gárda kiverte a Debrecent szerdán a Magyar Kupából.

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Dunaújváros Pase – PMFC-Matias 3-2 (0-1)

Dunaújváros, 1200 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Petneházi (55.), Böőr (79.), Godslove (82.), illetve Balogh B. (29.), Márkvárt (64.)
sárga lap: Godslove (82.), illetve Causic (40.), Fröhlich (90.)

  • Dunaújváros: Nagy G. – Villám, Sárközi, Farkas V., Csehi – Nikházi, Lázár Zs., Böőr (Muscat, 87.), Petneházi (Godslove, 75.)- Orosz, Zsótér (Thiago, 65.)
  • Pécs: Poleksic – Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl – Kővári (Pölöskey, 72.), Horváth A., Márkvárt, Causic (Manjrekar, 74.), Wittrédi (Fröhlich, 56.) – Szatmári

Az első félidőben a Dunaújváros irányította a mérkőzést, ennek ellenére a vendégek egy pontrúgást követően megszerezték a vezetést.

A fordulást követően gyorsan egyenlített a hazai csapat, azonban nem sokkal később Márkvárt szép megmozdulását követően újra rohannia kellett az eredmény után. Néhány perc elteltével kis híján másodszor is egyenlített a Dunaújváros, de Orosz szabadrúgása után a kapufán csattant a labda. A hazaiak nem álltak le, és a rutinos Böőr révén előbb egyenlítettek, majd a csereként pályára lépő Godslove eldöntötte a három pont sorsát a vendéglátók javára.

sgg \ spi \ sag

MTI 2014. november 1., szombat 18:05

Related Articles

Leave a Reply