Két játékos kidőlt Anglia válogatottjából

2016. March 22. Tuesday in Egyéb, Hírek

Raheem Sterling
Nincs könnyű helyzetben sem a Manchester City labdarúgócsapata, sem Roy Hodgson Anglia szövetségi kapitánya, hiszen két kulcsember is hetekre kidőlt.

A vasárnapi manchesteri rangadó tétje az volt, hogy vajon a hazai pálya előnyét élvező Manchester City visszatalál-e győztes útra, vagy a Manchester United egy esetleges győzelemmel ismét bejelentkezik a dobogóra és a Bajnokok Ligája-indulásra.

A mérkőzés végül 1-0-s vendégsikert hozott, az egyetlen gólt Marcus Rashford szerezte a 16. percben, ezzel Louis van Gaal csapata már 50 pontnál jár, és csupán eggyel van lemaradva a Manchester City, és öttel a már dobogós Arsenal mögött.

A hazaiakra nemcsak azért jár rá a rúd, mert immáron három tétmérkőzés óta képtelenek a gólszerzésre, de a rangadón két újabb embert elveszítettek. A hússzoros válogatott Raheem Sterling a 26. percben bicegett le a pályáról, míg az 57-szeres válogatott kapust, Joe Hartot az 50. percben hordágyon kellett levinni.

Ez nemcsak azt jelenti, hogy várhatóan néhány bajnokit ki kell hagyniuk, de nem lehetnek ott se a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén, se az angol válogatott soron következő két barátságos összecsapásán Németország és Hollandia ellen.

“Mindketten izomsérülést szenvedtek, Sterling az ágyékát, Hart a vádliját fájlalja. Ezek a sérülések nem egy, hanem általában három-négy hét alatt gyógyulnak” – nyilatkozta pesszimistán Manuel Pellegrini.

Anglia válogatottjának szombati győzelmére a szorzó 5.50, a döntetlenre 3.75, míg a németek hazai sikerére 1.61.

Ami még érdekes, Hodgson nem csupán két fontos emberét, de segédedzőjét is elveszítette: a Valencia edzőjeként is dolgozó Gary Neville ugyanis jelezte, miután csapata zsinórban harmadszor is kikapott a spanyol bajnokságban, ezen a héten nem csatlakozik a válogatotthoz.

“Beszéltem Roy Hodgsonnal és Valenciában maradok. Úgy érzem, hogy ez a helyes dolog, még akkor is, ha nyilvánvalóan nem egy ideális helyzet. De a Valenciának szüksége van rám ezen a héten” – mondta.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply