Két csapat között a lengyel gólkirály

2014. July 16. Wednesday in Egyéb, Hírek

Még mindig nem tudni, hogy ott lehet-e a lengyel labdarúgó-bajnokság 2014-15-ös idénynyitóján a legutóbbi szezon gólkirálya, Marcin Robak.

Generic

A 31 éves csatár 2008 és 2010 között nagyon gólerősen futballozott a Widzew Lódz együttesében, 73 meccsen 45-ször volt eredményes, így bemutatkozhatott a lengyel válogatottban is (összesen kilenc meccsen egyszer talált be).

2011-ben a török Konyaspor három és fél évre szerződtette, de 2012-ben már a Mersin Idmanyuduban szerepelt, 2013 januárjában pedig hazatért a Piast Gliwicéhez. Tavaly nyáron szerződtette a Pogon Szczecin, ahol újjászületett, 22 találattal gólkirályi címet szerzett.

A teljesítménye felkeltette a kínai Kujcsou Renhe vezetőinek a figyelmét, és bár a két klub megegyezett egymással, Robak egyszer csak meggondolta magát.

“Marcin élete szezonját játszotta, és egy nagyon jó kínai ajánlatot kapott. Minden vágya volt, hogy odaszerződhessen, azt mondta, 32 évesen még egy ilyen lehetősége nem lesz” – nyilatkozta a Pogon alelnöke, Grzegorz Smolny.

Néhány nappal később – miután formálisan már elintéződött az átigazolás, és a lengyel klub is bejelentette a transzfert – azonban kiderült, a kínaiak változtattak az ajánlaton, és azt Robak nem fogadta el. Papíron tehát új klubja van, de miután pénzmozgás még nem történt, és a Pogon nem kapta meg a kialkudott 400 ezer eurót, a klub próbálja visszacsinálni az ügyletet.

Így egyelőre nem tudni, hogy a játékos ott lehet-e a pénteki idénynyitón a Podbeskidzie Bielsko Biala otthonában. A hazaiak győzelmére 2.25 az odds, a döntetlenre 3.30, míg a Pogon Szczecin idegenbeli sikerére 3.10 szorzóval lehet fogadni.

A klubtól Bartosz Lawa, Wojciech Lisowski, Pavel Popara és Abdul Mustapha Ouadraogo távozott, Mateusz Matras (Piast Gliwice) és Julien Tadrowski (Górnik Leczna, kölcsönből vissza) érkezett.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply