Kassai: nagy versengés volt az európai helyekért

2014. January 15. Wednesday in Egyéb, Hírek, Világbajnokság 2014

Kassai Viktor csalódottan vette tudomásul, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem jelölte az idei, brazíliai világbajnokság játékvezetői közé.

 

A döntéssel kapcsolatban elmondta: szűkös az Európából a vb-re utazók névsora, nagy volt a versengés a kontinensen.

“Természetesen stábommal együtt csalódással értesültünk róla, hogy a FIFA végül nem számol velünk a világbajnokságra utazó szűk keretben, de mint ahogy egy sportoló életében sem kizárólag sikerek szerepelnek, egy játékvezetőnek is el kell tudni fogadnia azt, ha számára kedvezőtlen döntés születik” – idézte a 2011-ben a világ legjobb bírójának választott Kassait a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) internetes oldala.

A magyar játékvezető, aki négy éve, a dél-afrikai vb-n négy mérkőzésen működött közre, hozzátette, hogy a FIFA minden kontinensnek lehetőséget ad, “így rendkívül szűkös az Európából a vébére utazók névsora”.

“Hatalmas volt a versengés a bekerülésért az európai játékvezetők között, rajtam kívül több nagy névként számon tartott szakember is csalódott lehet a döntést követően” – mondta.

Mint fogalmazott: tudomásul veszi a döntést, és büszke az eddig elért eredményekre, egyúttal segítőivel, Erős Gáborral és Ring Györggyel készen áll arra, hogy “a következő idényekben a hazai és nemzetközi szintéren is a legmagasabb szinten képviseljék a magyar színeket”.

A FIFA 25 bírót és segítőiket, valamint kilenc tartalék bírót és melléjük egy-egy asszisztenst jelölt a vb-re. Európából kilenc trió – egy-egy német, török, svéd, holland, angol, olasz, spanyol, portugál és szerb -, valamint egy norvég tartalék duó utazik majd Brazíliába. A kontinens játékvezetői közül három (török, svéd, szerb) képvisel olyan országot, amelynek válogatottja nem jutott ki a tornára.

“Az MLSZ és annak játékvezetői bizottsága büszke arra, amit Kassai Viktor eddigi pályafutása során elért, többek között BL-döntőt, olimpiai döntőt vezetett, Európa-bajnokságokon, világbajnokságon állt helyt” – fogalmazott Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, a szövetség játékvezetői bizottságának elnöke. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy “a FIFA döntő többségében új játékvezetőknek adta meg a lehetőséget a bizonyításra”, így Kassai Viktoron kívül további neves játékvezetők sem kerültek be a szűk keretbe. Példaként a német Wolfgang Starkot, a francia Stéphane Lannoyt vagy a szlovén Damir Skominát említette.

“Azt is látni kell, hogy a 2010-es világbajnokságra utazó keretből egyedül Howard Webb tagja most is a legszűkebb keretnek” – tette hozzá.

sgr \ slr \ blz

MTI 2014. január 15., szerda 13:53

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply