Jó ómen lehet a Pécsnek a Bozsik-stadion

2014. November 29. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Dragan Vukmir
Szombaton kemény feladat vár a Pécs frissen kinevezett edzőjére, Robert Jarnira, a kieső helyen álló együttes ugyanis a második helyezett MTK ellen idegenben lép pályára.

 

A Hidegkuti-stadion átépítése miatt a kispesti Bozsik-stadionban rendezendő mérkőzés azonban legalább a helyszín tekintetében jó előjel a vendégeknek: a Pécs utoljára szeptember 26-án nyert bajnokit, akkor a Honvéd otthonában 2-1-re győzött.

Ha más nem, akkor ez meghozhatja a kedvet a játékhoz, a legutóbbi hat bajnokin kikapott a csapat, négyszer gólt sem tudott szerezni, az ellenfelek viszont 16-szor is megzörgették a hálót.

“Szeretem a kihívásokat, és ez a pécsi munka egy jó bizonyítási lehetőség a számomra. Rengeteg energiát érzek magamban és szeretném a futballpályafutásom során összeszedett tapasztalatot átadni a játékosoknak. A látottak alapján a csapat nem a tabella megfelelő helyén áll” – nyilatkozta Jarni a bemutatkozó sajtótájékoztatón, amelyen elmondta, biztos benne, hogy játékosai sok tekintetben fejlődni fognak.

A Juventusszal olasz bajnok és kupagyőztes, a horvát válogatottal világbajnoki bronzérmes játékos a hírek szerint a támadó stílust kedveli, kérdés, hogy az eddig kevés gólt kapott MTK ellen ez meglátszik-e majd.

Az MTK győzelmére 1.40 az odds, a döntetlenre 4.33, míg a vendég Pécs sikerére 8.00 szorzóval lehet fogadni.

Ami az örökmérleget illeti, a két csapat eddig 90 alkalommal csatázott egymással az élvonalban, 38 MTK-siker és 33 döntetlen mellett a pécsiek mindössze 19-szer győztek. Budapesten még szerényebb a vendégek mérlege, 44 találkozó közül mindössze négyszer tudtak nyerni, 16 döntetlen mellett a kék-fehérek 24 meccset megnyertek.

Az MTK 15 forduló után a második helyen áll, tizenegyszer győzött, és csupán négyszer kapott ki. Az első fordulóban mindjárt Pécsen oktattak Garami József tanítványai, Kanta József duplája mellett Horvátt Zsolt és Frank Richárd találataival alakult ki a 4-0-s végeredmény.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply