Javulnia kell a magyaroknak a kudarc elkerüléséhez

2014. July 9. Wednesday in Egyéb, Hírek, UEFA Európa Liga

Bár mindkét magyar csapat úgy kezdi csütörtöki visszavágóját máltai riválisával szemben, hogy továbbjutásra áll, a Ferencvárosnak és a Diósgyőrnek is javulnia kell ahhoz, hogy elérje célját a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójában.

 

A fővárosiak a múlt héten 1-1-es döntetlent játszottak a Sliema Wanderers vendégeként úgy, hogy a szigetországi csapat könnyedén nyerhetett volna, hiszen büntetőt hibázott és egyszer csak a kapufa mentette meg a zöld-fehéreket. A máltai csapat olasz trénere, Alfonso Greco a Ferencváros honlapjának úgy nyilatkozott a keddi megérkezést követően, hogy egyértelműen a továbbjutás a céljuk, ezért ugyanolyan agresszív játékra készülnek, mint amilyet hazai pályán nyújtottak.

Hiába nyert múlt csütörtökön 2-1-re a hazai felvonáson, a Diósgyőr sincs sokkal kedvezőbb helyzetben a Ferencvárosnál, mert a Birkirkarának szintén egyetlen találat elég lehet a meglepetéshez. A miskolciak ráadásul annak ellenére kínkeservesen, egy hosszabbításban szerzett góllal tudtak csak győzni, hogy a rivális egy félidőn át emberhátrányban futballozott.

A klub honlapján látható videóinterjú szerint Debreceni András, a piros-fehérek védője a vártnál gyengébb eredmény és teljesítmény ellenére idegenben is győzelmet, ezáltal pedig biztos továbbjutást vár.

A Diósgyőr azért szerepelhet az EL selejtezőjében, mert második lett a Magyar Kupában, a győztes Újpest pedig a licencjog bajnokság közbeni átruházása miatt nem kapott indulási engedélyt.

A Ferencváros 20.30 órától a Puskás Ferenc Stadionban fogadja a Sliema Wanderers együttesét, míg a Diósgyőr 19.30-tól lép pályára a Birkirkara vendégeként.

sgj \ slr \ sag

MTI 2014. július 9., szerda 10:35

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply