Izland ellen ikszelt Magyarország válogatottja

2016. June 19. Sunday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Kádár Tamás
Magyarország 1-1-es döntetlent játszott Izlanddal a franciaországi EB-n, ezzel a magyar csapat már biztosan nem lesz utolsó az F csoportban.

Az első helyzetre sokáig kellett várni, eleinte a mieink a széleken tudtak zavart okozni, míg az izlandiak a magyar hibára vártak. Dzsudzsák Balázs két szélről indulása lehetett volna veszélyes, ám a szélső első esetben mellé lőtt, a másodikban passzáról Priskin Tamás maradt le.

Az első komoly gólhelyzetre a 31. percig kellett várni, ekkor Kádár Tamás vesztett csatát Johann Gudmundssonnal szemben, de az izlandiak játékosa közelről a kivetődő Király Gáborba lőtt. A 34. percben szöglet után Kleinheisler László lőtt a hosszúra, a labda nem sokkal kerülte el a kaput.

A 39. percben aztán tizenegyeshez jutott Izland, Király ejtett ki egy szélről érkező labdát, a kapu előtt pedig Aron Gunnarsson és Kádár ütközött, előbbi elesése után a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Sylfi Sigurdsson váltotta gólra.

A szünet után nem sokat változott a játék képe, Bernd Storck csapata uralta a mérkőzést, ám hiába volt fölényben a mezőnyben, a kapu előtt nem tudta átjátszani az izlandi védelmet. Kleinheisler két lövéssel próbálta bevenni az ellenfél kapuját, ám mindkétszer jóval mellé lőtt. A 64. percben Nagy Ádám elől az utolsó pillanatban mentett az izlandi védelem, majd Dzsudzsák szabadrúgása után a kipattanóról maradtak le a mieink.

A 66. percben kettős cserére szánta el magát a magyar stáb, Nikolics Nemanja és Böde Dániel váltotta Priskint és Stieber Zoltánt. A mieink fölénye nem csökkent, ám szinte csak szélről érkező labdákkal és átlövésekkel tudtunk helyzetbe kerülni. A 76. percben Dzsudzsák szabadrúgásánál kellett védenie az izlandi kapusnak, ám továbbra is hiányzott az átütőerő a magyar válogatottból.

A hajrában Szalai Ádám is beállt Juhász helyére, a jelentős mezőnyfölény pedig góllá érett a 88. percben, Nikolics jobbról adott be laposan, a hosszú saroknál Böde érkezett, ám megelőzte Brikir Saevarsson, és a saját kapujába pattant róla a labda. A 93. percben a mieink még kivédekeztek egy veszélyes szabadrúgást, a vége 1-1.

A magyar válogatott így 4 ponttal várja a harmadik csoportkört, amelyben Portugália lesz az ellenfél: Magyarország sikerére a szorzó 13.00, a döntetlenre 4.50, Portugália győzelmére 1.36.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply