Huszti az új kapitánynál sem lesz válogatott

2013. December 22. Sunday in Hírek, Magyar válogatott

Huszti Szabolcs ismét kijelentette: nem kíván többé a magyar válogatottban szerepelni, döntése független a kapitány személyétől.
Pintér Attila

Pintér Attila hiába hívná meg a keretébe Husztit.

Huszti még Egervári Sándor kapitánykodása alatt került ki a magyar válogatott keretéből, miután több dologban sem értett egyet a szakvezetés munkájával. A szélső saját elhatározásából nem vállalta a szereplést a válogatottban, és fenntartja korábbi döntését, annak ellenére is, hogy Egervári ősszel felmondott, és a napokban – Pintér Attila személyében – új szövetségi kapitányt nevezett ki az MLSZ.

Huszti ezt az nb1.hu-nak adott interjúban mondta el, miután kiderült, hogy az újságírók szavazatai alapján ő nyerte az internetes sportoldal által alapított magyar Aranylabdát.

“Szerintem a válogatottnál új gerincet kell építeni. A következő Európa-bajnokság idején én már a harmincnegyedik évemben járok majd. Tudom, egyesek még gond nélkül futballoznak ebben a korban, mások viszont már visszavonulnak. Nem vagyok megmentő, ugyanolyan futballistának érzem magamat, mint korábban. Velem sem sikerül kijutni világ- vagy Európa-bajnokságra, így ebben nekem is megvan a felelősségem” – jelentette ki a 31. életévében járó futballista.

A szövetségi kapitányként a napokban bemutatkozó Pintér is kapott kérdést Husztira vonatkozóan első sajtótájékoztatóján, de kitért a válasz elöl, és elmondta: olyan csapatot kíván összeállítani, amely küzdeni tud minden egyes meccsen, és egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy hány éves az adott játékos, nála a fiatalok és az idősek is kerettagok lehetnek, ha meggyőző teljesítményt nyújtanak.

A magyar válogatott harmadik helyen végzett az ősszel záruló vb-selejtezőkön, így nem lesz ott jövőre Brazíliában, már a szeptemberben kezdődő Eb-selejtezőre készül az új szakmai stáb.

Arra, hogy magyar válogatott vb-selejtező csoportját megnyerő Hollandia nyeri a 2014-es világbajnokságot, 29.00 az odds, a házigazda brazilok diadalára 4.00, a spanyolok címvédésére 8.00, a németek elsőségére 6.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply