Három év után győzte le a Honvédot a Ferencváros

2014. April 20. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Ferencváros 2-0-ra nyert a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

 

A sorozatban negyedik sikerüket arató zöld-fehérek több mint három év után győzték le bajnoki találkozón a zsinórban negyedik vereségüket elszenvedő kispestieket.

OTP Bank Liga, 25. forduló:

Budapest Honvéd-Ferencváros 0-2 (0-2)

Bozsik Stadion, 5000 néző, v.: Kassai
gólszerző: Gyömbér (28.), Leonardo (35., 11-esből)
piros lap: Ikenne-King (86.)
sárga lap: Ikenne-King (31.), Lovric (34.), Ignjatovic (54.), Nagy G. (73.), Vécsei (89.), Bonazzoli (91.), illetve Besic (45.), Cukic (69.)

  • Budapest Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovic, Lovric, Alcibiade – Vécsei, Nagy G., Hidi (Mancini, 53.), Diarra (Lupoli, a szünetben), Holender (Prosser, 64.) – Bonazzoli
  • Ferencváros: Dibusz – Besic (Holman, 81.), Mateos Ramajo, Pavlovic (Józsi, 92.), Jovanovic – Somália, Cukic, Gyömbér, Busai, Jenner – Leonardo (Diallo, a szünetben)

Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a Ferencváros, szinte kapujához szegezte riválisát, de nem sikerült vezetést szereznie. A meddő mezőnyfölény után a félidő derekán, egy szögletet követően lesről találtak a kapuba a zöld-fehérek, majd pár perc múlva büntetőből megduplázták előnyüket a félpályát is alig átlépő Honvéd ellen.

A folytatásra alaposan visszaesett a találkozó színvonala. A Honvéd próbálkozott ugyan, de rendkívül pontatlanul játszott, így az FTC-nek nem okozott gondot az eredmény megtartása.

sgj \ slr \ bpt

MTI 2014. április 20., vasárnap 18:31

Related Articles

Leave a Reply