Győzelemmel gyakorlatilag bajnok a Debrecen

2014. May 15. Thursday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Gyakorlatilag bebiztosítja története hetedik bajnoki címét a listavezető Debrecen, amennyiben nyer a bennmaradásért küzdő Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

 

Sikerükkel a hajdúságiak mindenképpen megőriznék hárompontos előnyüket a címvédő Győrrel szemben, azaz az utolsó fordulóban riválisuk legfeljebb csak utolérhetné őket pontszámban. Azonos pontszám esetén viszont előbb a győzelmek száma, majd a gólkülönbség rangsorol, s előbbit tekintve legfeljebb egyezhet a szám, míg utóbbi mutatóban behozhatatlannak tűnő, 18 gólos az előnye a Debrecennek.

Kondás Elemér csapata matematikailag akkor lesz bajnok a hétvégén, ha több pontot szerez Felcsúton, mint üldözője szombat este a sereghajtó és már kiesett Kaposvár vendégeként. A papírforma mindenesetre azt ígéri, hogy nem változik majd a különbség, már csak azért sem, mert a Debrecen három-, míg a Győr ötmeccses győzelmi sorozatban van.

Az Európa Liga-indulásért küzdő két együttes közül a harmadik helyezett Videotonra papíron könnyebbnek tűnő feladat vár, mivel az utolsóelőtti Mezőkövesd vendége lesz, amely legutóbbi négy bajnoki találkozóján kikapott, illetve hat mérkőzés óta nyeretlen. Ezzel együtt a hazai csapat nyilván mindent elkövet majd a győzelemért, amivel az eredmények kedvező alakulása esetén lehet még esélye a bennmaradásra. Ugyanakkor ez is kevés lesz az élvonalbeli tagsága megőrzéséhez, ha az Újpest pontot szerez a vendég Kecskemét ellen, míg a Puskás Akadémia legyőzi a Debrecent. Amennyiben mindkét eredmény megvalósul, a Mezőkövesd már biztos kiesőként lép pályára vasárnap.

A Videoton közvetlen riválisa, a rosszabb gólkülönbsége miatt negyedik Ferencváros erősebb ellenféllel találkozik, az ötödik helyezett Haladáshoz látogat, amely az ősszel 3-0-ra győzött ellene vendégként. A fővárosiak mellett szól ugyanakkor, hogy a legutóbbi hét összecsapásukat megnyerték.

OTP Bank Liga, 29. forduló:

péntek:
Puskás Akadémia – DVSC-TEVA 19.00, v.: Bognár

szombat:
Budapest Honvéd-MTK Budapest 14.00, v.: Erdős
MVM Paks-Lombard Pápa Termál FC 16.00, v.: Vad II.
Diósgyőri VTK – PMFC-Matias 16.00, v.: Becséri
Újpest FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 18.00, v.: Kassai
Kaposvári Rákóczi-Győri ETO FC 20.00, v.: Fábián

vasárnap:
Szombathelyi Haladás-Ferencváros 16.30, v.: Andó-Szabó
Mezőkövesd-Zsóry FC – Videoton FC 18.30, v.: Iványi

……………………………….

sgj \ sgr \ sag

MTI 2014. május 15., csütörtök 10:58

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply