Győzelemmel búcsúzott a Hidegkuti Stadiontól az MTK

2014. June 1. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az MTK Budapest szombaton a sereghajtó és kiesett Kaposvári Rákóczi 2-0-s legyőzésével búcsúztatta el otthonát, a Hidegkuti Nándor Stadiont a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában.

 

A meccsre minden olyan futballistát meghívtak, aki valaha viselte a kék-fehérek mezét, ők külön szektorban kaptak helyet. A mérkőzés mellett showműsorral és tűzijátékkal is készültek a szervezők. A szurkolók egy transzparenst feszítettek ki a kerítésre, amelyen az volt olvasható:

“Köszönjük az emlékeket!”

A második világháborúban lerombolt és 1947-ben újjáépített Hidegkuti Stadion bontását a mérkőzést követő hetekben fokozatosan kezdik meg, az új, ötezer férőhelyes létesítmény, amely majd a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiának is otthont ad, várhatóan 2016 őszére készül el.

A somogyiak tíz év után búcsúznak az élvonaltól úgy, hogy az első fordulótól kezdve végig az utolsó helyen álltak a tabellán.

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló:

MTK Budapest-Kaposvári Rákóczi 2-0 (2-0)

Hidegkuti Stadion, 2000 néző, v.: Pintér
gólszerző: Bese (34., 43.)
sárga lap: Hadaró (32.), Thian (50.), Florean (56.), Diallo (71.)

  • MTK Budapest: Hegedüs L. – Poór (Kelemen, 77.), Kálnoki Kis (Asztalos, 77.), Rodenbücher, Nagy T. – Bese, Vukmir, Vass P., Vass Á., Ladányi (Eppel, a szünetben) – Horváth Zs.
  • Kaposvári Rákóczi: Rusák – Okuka, Diallo, Kovács O., Hadaró – Firtulescu (Böjte, 75.), Dankwah, Balázs B., Thian, Florean – Kink (Murai, 32.)

A két csapat között osztálykülönbség volt, az MTK érvényesítette is a fölényét, melynek köszönhetően kétgólos előnyre tett szert a szünetig. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, de nem sikerült újabb gólt szerezniük még 11-esből sem, illetve egy ízben a gólvonalról mentett egy vendég védő.

sgj \ sgr \ sag

MTI 2014. május 31., szombat 19:51

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply